Tahinli Kek Tarifi

Gayet güzel tahinli kek tarifi sizler icin burada sunuyoruz.

MALZEMELER...
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
  • 1 su bardağı tahin (6 kaşık içine kalanı üstüne konulacak)
YAPILIŞI...
  • Yumurta ve tozşekeri 3-4 dakika çırpın.
  • Yumurtalı karışıma yumuşak margarin, kabartma tozu,yoğurt,un ve 6 kaşık tahini ekleyin.
  • Kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine dökün.
  • Kalan tahini kek kalıbındaki karışımın üzerine dökün ve parmağınızla karımın üstüne küçük yuvarlaklar çizin.
  • Önceden ısıtmanız şart değil 180 derecedeki fırında 50 dakika pişirin.(pişme süresi fırınlarda farklı olduğundan kontrol etmekte fayda var)
AFİYET OLSUN.....


İncele !

Çikolatali Muthiş Bisküviler

Lezzet mı arıyorsun tatmı dıyorsun işte çikolatalı mükemml şirin tatlar burada



BU TARİF GAMZE BURSA'NIN NET 425 GR ADLI KİTABINDAN...
TARİFİN ASLINDA BEYAZ ÇİKOLATA KULLANILMIŞTI BEN BİTTER ÇİKOLATA KULLANDIM.

MALZEMELER

  • 250 gr.margarin oda sıcaklığında beklemiş
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket (80gr)bitter çikolata
  • 2 küp şeker büyüklüğünde tereyağ
  • süslemek için toz fıstık
YAPILIŞI
  • Un,margarin,vanilin ve pudra şekerini yoğurun.hamurun toplanması biraz zor olabilir ancak sonuçta çok güzel bir hamur ortaya çıkıyor.
  • Hamuru merdane ile en fazla 1cm olacak şekilde açın ve dilediğiniz kalıpla bisküvilere şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Çikolata ve tereyağını ister benmari usulü istersenizde benim yaptığım gibi mikrodalganın çözdürme programında eritin.mikroda eritiyosanız beraber koyduğunuz yağı ve çikolatayı 2 -3 dakika çözdürün ve çıkardıktan sonra karıştırın.
  • Soğuyan bisküvilerin üstüne çikolata sürüp istediğiniz malzemeyle süsleyin...
AFİYET OLSUN...


İncele !

Leziz Tuzlu Kurabiyeler

En leziz tuzlu kurabiye tarifleri hamurişleri ustasından sizlerle

Bu tarif leziz dergisinin 2007 ocak sayısından...
Çok kolay yapımı olan ağızda dağılan kurabiyelerim oldu yiyenler beğendi siz de deneyin...
MALZEMELER
  • 500 gr. un
  • 250 gr.tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr.krema
  • üzeri için 1 yumurta sarısı,susam,çörekotu
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamura ister kalıplarla isterseniz elinizle şekil verin.
Yağlı kağıda kurabiyeleri dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.Dilerseniz susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Eğer hamur kalırsa rulo yapıp bir poşete koyun derin dondurucuya kaldırın.
Kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkarın çözülmesini bekleyin ve kullanın....
AFİYET OLSUN....


İncele !

Gazozlu Damla Muflin

Gazozlu damala çikolatalı muflin tarifi kaçırısanız üzülürsünüz.

Bu tarif sofra dergisinin 2006 eylül sayısından... Ben birazcık değiştirdim.
MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım paket margarin
  • 4 adet yumurta
  • yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şişe gazoz
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı
  • Tozşeker ve margarini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ekleyin ve çırpın.
  • Gazozu ,unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak vanilin ve hindistancevizi yağını ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
MALZEMELERİN ODA SICAKLIĞINDA OLMASI HER ZAMAN İYİ SONUÇ VERİYOR.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 25 -30 DAKİKA PİŞİRİN.
EĞER BENİM GİBİ MUFFİN KALIPLARINA YAPACAKSANIZ 12 -13 ADET MUFFİN ELDE EDERSİNİZ (KALIPLARI YAĞLAMAYI UNUTMAYIN)
YOK BEN BÜTÜN BİR KEK İSTERİM DERSENİZ PİŞME SÜRESİNİ ARTTIRMANIZ GEREKİR.BUNU DA KÜRDANLA KONTROL EDEBİLİRSİNİZ...
AFİYET OLSUN....


İncele !

Boston Cream Pie Tarifi

Lezzet deyince akla mutlak bir boston cream pie geliyor değilmi.

BİZE GEREKENLER:
KEK İÇİN:
  • 1 su bardağı kekun
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1/2 su bardağı +2 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
KREMA İÇİN:
  • 6 adet yumurta sarısı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığının ucu kadar tuz
ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN
  • 100 gr.bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı krema
NASIL YAPTIM :
  • önce keki yapalım.yumurta ve şekeri mikserle 2 dakika kadar çırpın.çırptığınız bu karışımı kaynar su dolu bir kabın içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.sonra tekrar 6 dakika çırpın.
  • başka bir kapta sütü ve vanilyayı ısıtın.yumurtalı karışıma yavaş yavaş karıştırarak yedirin.
  • kekin son işlemi olarak kekuna tuzu ekleyin ve yumurtalı,sütlü karışımla tuzlu kekunu birleştirin.tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • karışımı kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • şimdi kremayı yapalım.yumurta sarılarını çırpın.bir tencerede şeker, mısır nişastası ve sütü muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.(muhallebi kıvamını tutturamazsanız biraz daha mısır nişastası ilave edebilirsiniz)
  • yaptığımız muhallebiyi ocaktan alın ve çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.tekrar ocağa koyup kaynayana kadar pişirin.
  • vanilyayı ekleyin ve kremayı soğutun.üzerinin kurumaması için bir streçle kapatın.en az bir saat buzdolabında bekletin.
  • çikolatalı ganaj için çikolata ve kremayı benmari usulu eritin (ben mikrodalganın çözdürme programında 1 dakika tutup karıştırıyorum) 15-20 dakika soğumaya bırakın.
SIRA GELDİ HEPSİNİ BİRLEŞTİRMEYE :::::KEKİ ORTADAN İKİYE KESİN ARASINA KREMAYI SÜRÜN VE ÜSTÜNE ÇİKOLATALI GANAJI DÖKÜN.BUZDOLABINDA 30 DAKİKA BEKLETİP SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN......
BİR NOT İLETMEK İSTİYORUM........
BU TARİFİ BUTTERFLY DAN ALDIM ANCAK TARİFTE BENİM DÜZELTMEM GEREKEN ÖLÇÜLER OLDU.ONLARIN VERDİĞİ ÖLÇÜLERDE PROBLEM VARDI.TARİFİ YAYINLAMAMIN UZUN SÜRMESİNİN NEDENİ DE BU ZATEN ÇÜNKÜ ONLARA BU DURUMLA İLGİLİ BİR MAİL ATTIM .ÖNCE ŞİKAYETİM VAR YAZDIM 2 KERE NEDİR ŞİKAYETİNİZ DİYE BANA GERİ DÖNDÜLER BEN DE BELİRTTİM ANCAK MİKTARI YANLIŞ YAZMIŞIZ VEYA BAŞKA BİR DÜZELTMEYLE İLGİLİ BİR MAİL ATMADILAR BEN HALA CEVAP BEKLİYORUM AMA SİZİ DAHA FAZLA BEKLETMEK İSTEMEDİM...
HERKESE SEVGİLER ...........


İncele !

Havuçlu Kek Tarifi

Güzel bir kek tarifi izleri bekliyor. Havuçlu kek seviyorsan mutlak bakmalısın.

Bu keki ilk olarak bundan 4-5 ay önce bir butik pastanede görmüştüm ve fiyatını sormuştum.O zaman ki fiyatıyla 38 YTL idi.Bana çok gelmişti doğrusu.Geçenlerde starbucks ta yağız istedi havuçlu kek ona aldım.Orda 2 çeşitmiş biri havuçlu aynı resimdeki gibi diğeri de kepekli havuçlu.Üstünde havuç resmi olanı seçti yağız tabi ben de tadına baktım.Evirdim çevirdim, yedim yuttum,düşündüm taşındım VEEEE AYNISINI YAPTIM.Tabi herkesle paylaşmak için içine kattığım herşeyi not aldım.Bence süper oldu.Hadi yaz yaz dediğinizi duyar gibiyim :))
Amaaa YARINNNN!!!!
Tarifi önceden gösterme işini çok sevdim ben...
HERKESE KOCAMAN SEVGİLERİMİ YOLLUYORUM.
ŞİMDİ TARİF...
BİZE GEREKENLER:
  • 2 ADET YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLİN
  • 1 ORTA BOY RENDELENMİŞ HAVUÇ
  • 1 ÇAY BARDAĞI İZMİR ÜZÜMÜ
  • 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
  • 1,5 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
  • ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
NASIL YAPTIM:
  • YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN.
  • ZEYTİNYAĞ,SÜT VE VANİLİNİ EKLEYİN,ÇOK AZ ÇIRPIN.
  • UNU VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
  • RENDELEDİĞİNİZ HAVUCU,İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZİ,ÜZÜMÜ VE TARÇINI DA EKLEYİN.TAHTA BİR KAŞIKLA KARIŞTIRIN.
  • ZEYTİNYAĞLA YAĞLADIĞINIZ KEK KALIBINI ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECE FIRINDA 45- 50 DAKİKA PİŞİRİN.
  • ILININCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN.
KEKİN ÜSTÜNDEKİ HAVUÇLARI HAZIR ŞEKER HAMURUNU RENKLENDİREREK YAPTIM.SİZ İSTERSENİZ YAPIN İSTEMEZSENİZ YAPMAYIN...
AFİYET OLSUUNNN...


İncele !

Çin Böreği Tarifi

Mükemmel bir lezzet çin böreği tarifi sizlerle burada ilk kez.
Herkese merhaba bugün de çok sıcak ne yapıcaz bu sıcaklarla bilmiyorum...
Çin böreğini bir arkadaşımda yemiştim,annesi sevinç teyze yapmış.Ben beğendim bakalım siz beğenecekmisiniz...

BİZE GEREKENLER:
İÇ HARÇ MALZEMELERİ

  • 300-350 gr. kıyma
  • 3 soğan
  • 3 havuç
  • 1 küçük beyaz lahananın yarısı
  • tuz,karabiber,kimyon
6 ADET YUFKA İÇİN SOS MALZEMESİ
  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
ayrıca galeta unu
NASIL YAPTIM:
  • iç harcını hazırlamak için soğanı doğrayın,havucu rendeleyin ve lahanayı şerit şerit olacak şekilde kesin.
  • doğradığınız bu malzemeleri ve kıymayı beraber tencereye alın ve kavurun.önceden soğanı kavurmanıza gerek yok ama isterseniz öyle de yapılabilir.
  • suyunu çektirip baharatlarını katın.eğer seviyorsanız kimyonu ve karabiberi bol koyun daha güzel oluyor.
  • harcı pişirip ılınması için kenara alın.
  • sos malzemelrinin tümünü bir kaba alıp çırpın.
  • 1.yufkayı tezgahınıza serin ve sostan sürün.tüm yüzeyi sostan nasibini alsın.
  • 2.yufkayı,1.yufkanın üzerine serin ve 8 parçaya bölün.
  • her bir parçaya iç harçtan koyup irice sigara böreği gibi sarın.(fazlaca koyabilirsiniz iç harcı)
  • tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • son olarak börekleri kalan kalan harca batırıp, galeta ununa bulayın.
  • yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılması şart olayan fırında üstü kızarana kadar pişirin.yaklaşık 50 dakika kadar...
SON AŞAMADA YANİ BÖREKLERİ SOSA BULAMA SIRASINDA SOSUNUZ AZ GELİRSE BİRAZ DAHA SÜT EKLEYİP ÇOĞALTABİLİRSİNİZ.
AFİYET OOOLLSSUUUUNNNNNNN....


İncele !

Zeytinyağli Semizotu Tarifi

En lezzetli zeytinyağlı semizotlu tatların tarifleri burada.

Bu ara semizotu pişirdim bol bol nasıl da güzel oluyor mayhoş mayhoş ya da ben çok seviyorum ondan öyle düşünüyorum.Mevsimi şimdi malum.
BİZE GEREKENLER:
  • 3 demet semizotu (çok az kalıyor pişince 3 demet çok derseniz 2 de olabilir)
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ (isterseniz daha fazla koyun siz :))
  • 2 adet iri soğan
  • 1 büyük havuç
  • 3-4 adet domates
  • tuz ve şeker
NASIL YAPTIM:
  • Öncelikle semizotlarını iyice temizleyin ve doğrayın.Ben bu işlemi yaparken bıçak kullanmıyorum elimle koparıyorum.
  • Soğanı ve sarımsağı doğrayın ve zeytinyağında biraz çevirin.
  • Soğanların pembeleşmesini çok beklemeden küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve birkaç dakika kadar kavurun.
  • Semizotlarını da tencereye ekleyin.Üstüne dilediğiniz miktarda tuz ekleyin.
  • Domatesleri rendeleyin ve semizotlarının üstüne ekleyin.
  • 2 adet kesmeşekeri de domateslerin üstüne koyun .
  • HİÇ SU EKLEMEYİN.
  • Semizotları ve domates kendi suyunu verecektir.Kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve pişirin.
AFİYET OLSUN...


İncele !

Patlicanli Volovan Tarifi

Güzel bir yemek tarifi daha patlıcanlı volovan mezesi sizler için tarifi burada.
Biraz kolaya kaçılmış bir tarif ama bence çok güzel oluyor.

MALZEMELER:

  • 10 adet hazır volovan hamuru
  • 4 adet top patlıcan
  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 4-5 diş sarımsak
  • yarım fincan zeytinyağ
  • 1 limon ( patlıcanları koyacağımız su için)
  • 1/2 limon iç harç için
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
  • volovan hamurlarının biraz yumaşaması için 15 dakika kadar oda sıcaklığında bırakın.
  • fırını 220 derecede ısıtın.
  • yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine volovan hamurları dizin ve kenarlarından çatalla delikler açın.
  • volovan hamurlarının üstüne yumurta sarısı sürün ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  • iç malzemesini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  • patlıcanları közleyin,kabuklarını soyup limonlu suya koyun.
  • ben patlıcanların bütünlüğünü pek bozmak istemedim,sadece bıçakla birkaç kez kestim.
  • iç harcı hazırlayacağınız kaba patlıcanları alın ve yarım limonu üstlerine sıkın.
  • zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,süzme yoğurt,mayonez ve baharatları ekleyin.
  • baharat ve limonu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • hepsini karıştırın ve volovanların içine koyun.
AFİYET OLSUN.



İncele !

Elmalı Rulo Tart

Elmalı rulo tartmı dersiniz kekmi dersiniz işte size tarifi
Bu tarifi sofra dergisinin nisan 2000 sayısında görüp yapmıştım.Ama ilk yaptığımda resmini çekmediğim için bu gün yeniden yaptım.Dergiyi elime aldığımda dikkatimi çeken birşey oldu.Derginin fiyatı 1,300,000 Türk Lirası'ymış!!
Güzel kurabiyeler oluyor,tavsiye ederim.


Hamuru için;

  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 paket (250 gr.) margarin (yumuşak)
  • 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (çok sert olmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı)
İç malzemesi için;
  • 1 kg elma (istediğiniz çeşitte olabilir,4 veya 5 büyük boy)
  • 2 su bardağı tozşeker ( ben 1 bardak koydum)
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 250 gr iri çekilmiş ceviz içi
Üzerine pudra şekeri
Elmaları soyup rendeleyin.Tozşeker ve tarçınla pişirin.Cevizleri ekleyin.Bir gece önceden de hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz.
Zeytinyağ,margarin,yumurta ve sütü yoğurma kabınıza alın.Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 5 eşit parçaya bölün ve eğer vaktiniz varsa 1 saat kadar dolapta bekletin.
Hazırladığınız bezelerin herbirini merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın.Açılan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
İç malzemeyi üçgen şeklindeki parçaların geniş tarafına koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat kadar pişirin.(üzeri pembeleşene kadar)
Ilındıktan sonra üzerine bir süzgeç yardımıyla pudraşekeri serpin.
Afiyet olsun...


İncele !

Neskafe ve Portakal Keki

Neskafe ve portakallı muhteşem kek tarifi sizlerle

MERHABALAR
Bu kek tarifini nerden bulduğumu bir türlü hatırlayamadım.Çok yumuşak güzel bir kek oluyor.Denerseniz beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun...
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı neskafe (ben aromalı granül kahve koydum)
  • portakal kabuğu rendesi (1 büyük portakal)
  • isterseniz 3-4 damla portakal yağı
Öncelikle yumurta ve şekeri beyaz renk alana kadar çırpın.Ben yüksek devirde en az 4 dakika çırpıyorum.Tabi yumurta,yağ ve yoğurdu oda sıcaklığında yarım saat bekletirseniz iyi olur.
Ardından margarini ve yoğurdu bu karışıma ekleyin ve bir süre daha çırpın.
Un,kabartma tozu,vanilin ve tarçını karıştırıp,süzgeç yardımıyla karışımın bulunduğu kaba ekleyin.Bu malzemelerle de 3-4 dakika kadar çırpın.
Son olarak portakal yağı,neskafe ve portakal kabuğu rendesini ekleyip,tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Yağladığınız kalıba dökün.
Kek kalıbını ben hep önceden yağlayıp dolaba koyarım.Daha iyi sonuç verdiğine inanıyorum
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
Mümkünse kek soğumadan kalıptan çıkarmayın...


İncele !

Bunlarin Tarifi Hiç Yok

İşte bu lezzetin tarifi yok mu diyenlere evt malesef yok..

Böyle bir salatanın ve mangaldaki bu etlerin tarifini yapmak olmaz herhalde...
Ben sadece görüntülerini beğendim ve çektim.
Bu ara fırsat bulup bilgisayarın başına oturamadım.Tariflerim birikti,zaman bana yine yetmedi bu hafta.Ben diğer blokları gezerken eğer hep aynı resmi görürsem
içimden yine aynı diye söyleniyodum.Ama oluyormuş işte.
Yarından itibaren tariflere başlıycam.Yeniden yapıp,yeniden resimler çekiyorum.
Bir sürü kitap,dergi karıştırıyorum.Umarım beğenirsiniz...


İncele !

Kolay Poğaça Tarifi

İşte size en kolay poğaça yapmanın pratik trafi
Gerçekten çok pratik ve mayasız hazırlanan bir poğaça tarifi vericem ben şimdiye kadar beğenmeyene raslamadım...

-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta(beyazı içine,sarısı üstüne)
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
-iç harcını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz
-üstü için çörek otu
hamuru hazırlamak için sıvıyağ,yoğurt,yumurta beyazı ve tuzu yoğurma kabınıza koyun.Un ve kabartma tozunu ise eleyerek bu malzemelerin üstüne ekleyin.Azar azar eklerseniz hamurun kıvamını kontrol edebilirsiniz.Mayalı bir hamur değil ama yine de vaktiniz varsa biraz üstü örtülü bir şekilde bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yassılaştırın arasına hazırladığınız harcı koyup,hamurun iki ucunu birleştirin.Yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye poğaçaları dizin.Üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika poğaçaların üstü iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...


İncele !

Köpük Poğaça

Köpük Poğaça





Köpük Poğaça Sevgili Devletsah'tan aldığım Köpük Poğaça. Devletşah bunları minik minik ve peynirli yapmıştı. Ben iri ve içine salçalı çarlistonlu salamlı harç kullanarak yaptım. Benimkiler biraz sanayi tipi oldu:))


Malzemesi:

2,5 su bardağı un
250 gr margarin
3 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz




Harcı için: Salam (minik doğranmış) Domates salçası Çarliston biber (minik doğranmış) Tuz ( bu harç malzemeleri bir kapta çok az su ile pişirilir)




Hazırlanışı:

Hamur malzemelerinin hepsi bir kapta karıştırılarak yoğurulur. Malzemelerin soğuk olmamasına dikkat edin. Benim yoğurdum çok soğuk geldi dolayısıyla mayalanması uzun sürdü. Yoğurulup kalorifer üstüne hamur kabınızı koyun üzerine nemli bir bez örtün ve hamur iki katına çıkana kadar bekleyin. Ben bazen fırını 25 derece ılındırıp kapıyorum. ve tası içinde bekletiyorum. Hamurumuz kabarınca mandalinadan biraz büyük parçalar alıp elimizle açıp içine harcı koyup kapıyoruz ve kapadığımız yer alta gelecek şekilde kağıt döşenmiş tepsiye koyuyoruz. Sonra poğçalar iki katı kabarana kadar yine bekletiyoruz üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz. Yumuşak ve haif tatlımsı bir poğaça oluyor. Afiyet olsun... Teşekkürler Devletşah. ...


İncele !

Kremalı Karnıbahar

Kremalı Karnıbahar
kremalı karnıbahar

Bu pirinç ye etkinliği bu hafta hepimize kilo aldıracak gibi bir hisse kapılınca hemen kaloride hafif bişiler hazırlıyım dedim.


Malzeme:


1 ortaboy karnıbahar
2 ortaboy havuç
1 kutu krema
Dereotu
Tuz

Hazırlanışı:


Havuçlar dilimlenerek karnıbahar çiçeklerinden ayrılarak haşlanır ve bir kaba alınır. Üzerine ısıtılmış kremanın içine dereotu ve tuz atılarak yapılmış sos dökülür .. Afiyet olsun..






İncele !

Bebe Bisküili Muzlu Pasta

Bebe Bisküili Muzlu Pasta...



Eltimin nefis akşam çayı. Sofrada kırıntı bile kalmadı:) Su Böreği, Amerikan salatası, Zeytinyağlı sarma, Islak kek, Muzlu pasta..


Bebe Bisküili Muzlu Pasta:

3 fincan un
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 kg süt
1 paket bebe bisküisi
2 iri muz ( iri doğranmış)
ceviz

Hazırlanışı:

Un, şeker,süt bir tencereye alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. ocaktan alınıp ılındıktan sonra iyice mikserlenir ve içine bisküiler kırılarak atılır. Muzlar doğranır. Streçlenmiş bir derin borcama veya kek kalıbına dökülür. Buz dolabının alt katına konur. Servis yaparken üzerine ceviz serpilir.

Afiyet olsun..


İncele !

Gavurdağı Salata

Gavurdağı Salata


Malzemesi:

Domates -Salatalık
Çarliston biber -Kırmızı çarliston biber
Soğan-Kuru üzüm
Ceviz -Nar ekşisi
Zeytinyağı-Tuz
Fesleğen-Dereotu-maydonoz
Urfa peyniri veya sert beyaz peynir
Dilimlenmiş yeşil zeytin

Hazırlanışı:

Hepsi çok küçük doğranır ve karıştırılır. Afiyet olsun..


İncele !

Tahinli Profiterol

Tahinli Profiterol



Profiterolü çikolata sos ile yemekten sıkıldınız ve yeni lezzetler arıyorsanız tam size göre..


Malzemesi:

Hamur için

3 Çay bardağı su
3 tatlı kaşığı toz şeker
60 gr. margarin
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
4 yumurta

Krema için:

(klasik profiterol kreması tarifi)

3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı toz şeker
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
60 gr. margarin
2 paket vanilya

(Ben herzamanki gibi Dr. oetker dolgu kreması kullandım. Dolgu kremasının sütünü biraz fazla kullanırsanız çok daha güzel oluyor.)

Tahinli sos:

Yarım çorba kasesi tahin
3 çorba kaşığı bal
Yarım kahve fincanı su
(hepsini karıştırın)

Hazırlanışı:

Su,margarin ve şekeri bir tencerede kaynatıp içine un ve nişastayı keleyerek hamur yapın. Hamur soğuyunca içine yumurtaları ilave edip pürüssüz bir hamur elde edin. (Ben mikserin püre aparatını kullandım). Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye cevizden biraz büyük şekilde sıkın.(hamur yoğun olduğu için torbanız patlayabilir benim sıkma torbam haşat oldu:) Kaşıkla alarak da koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 160 c fırında 25 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğuyunca ikiye kesip arasına kremayı koyun. Bir servis tabağına alıp üzerine tahinli sos dökün. Afiyet olsunnn..


İncele !

Yoğurtlu Kereviz Çorbası

Yoğurtlu Kereviz Çorbası



Kışın bol bulunan kerevizi sizlere sevdirmek için elimden geleni yapıyorum görüdüğünüz gibi.. Bu Lezzetli çorba özellikle çocuklar için vitamin deposu.


Malzemesi:
(3 kişilik)

1 Büyük kereviz ve yeşil sapları (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
3 su bardağı Etsuyu (hazırda yoksa sıcak suda 2 bulyon)
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut
Yarımdan daha az kırmızı dolmalık biber (kıyılmış)
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
Tuz

Sunum için:

Kase sayısı kadar milföy hamuru merdaneyle açılarak inceltilir. Çorba için kullanacağınınz kasenin ağzından biraz daha büyük kesilir. Çünkü pişerken küçülüyorlar. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.

Hazırlanışı:

Tüm sebzeler et suyu ile haşlanır, ayrı bir kasede yoğurt yumurta ve un çırpılır ve haşlanan malzemelere eklenir. Dibine tutmaması için ağır ateşte pişirilir. Bulyon atarsanız ayrıca tuz koymanıza gerek yok. Üzerine Kızdırılmış Kırmızı biberli yağda dökebilirsiniz.

Afiyet olsun....


İncele !

Sevinç Ablamın Bunchı

Sevinç Ablamın Bunch'ı







Sevgili Sevinç Ablamın komşularına vermiş olduğu brunch. Çok özel bir çorbayla açılış yaptık. İçinde yok yoktu. Patlıcanlı sosisli börek ve kahvaltılıklarla devam ettik. Tariflerini en kısa zamanda yazacağım..


Çok Özel Bir Çorba....

Patlıcanlı Sosisli Börek..

İncele !

Kuskus Salatası

Kuskus Salatası

Kuskus Salatası

Malzeme:

1 Paket kuskus (haşlanmış süzülmüş)
Mısır
Kornişon turşu
Sosis
Bezelye (haşlanmış)
Havuç
Sarımsaklı yoğurt
Mayonez
Tuz


Hazırlanışı :

Tüm malzemeler Karıştırılır. Üzerine veya içine dereotu konur. Arzuya göre içine istediğiniz malzemeyi tadını bozmayacak şekilde koyabilirsiniz. Ayrıca içindeki malzemelere azaltılabilir veya çoğaltılabilir. Afiyet olsun..




İncele !

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar
elmalı toplar



Elmalı Toplar.. Kaç tane yediğimi hatırlamıyorum. Zaten sorun değil son derece hafifler...

Malzeme:

1 Paket petibör bisküvi (elmalar çok su salarsa bisküvi ekleyebilirsiniz)
4 Orta boy elma
Göz kararı fındık (parçalanmış)
Üzerine Çikolatalı puding (soğutulmuş)

Hazırlanışı:

Rendelenmiş elmaların içine bisküvi ve fındık katılarak yoğurulur. Küçük toplar yapılarak geniş servis tabağına dizilir üzerine soğutulmuş çikolatalı sos veya puding dökülür.

 Afiyet olsun..


İncele !

İlk Baklavam

İlk Baklavam..

Bu Bayram benim için pek bi anlamlı oldu. Hayatımda yapmaya korktuğum tek yiyecek baklavaydı. Doğum günümde baklavanın nasıl yapıldığını öğrenmem benim için en güzel hediyeydi. Sevgili Nokta ablaya bana bu hediyeyi verdiği için teşekkür ediyorum. Meğer ne kolaymış, tüm korkan arkadaşları buraya davet ediyorum. Kimsenin sizi motive etmesini beklemeyin hemen gidin alın malzemeleri baklava yapıyoruz:)

Malzemesi:

1/2 su bardağı margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt,
1 adet yumurta
1 kabartma tozu,
1,5 yemek kaşığı sirke
Alabildiğine un
ve nişasta (açarken lazım)
Üzerine dökmek için 250 gr. tereyağı
içi için fındık, ceviz veya fıstık


Şurubu için:

3su bardağı toz şeker ile 4 bardak su kaynatılır içine birkaç damla limon sıkılır. Baklava sıcak ise şerbet soğuk şerbet sıcak ise baklava soğuk halede iken dökülür.

Hazırlanışı:

Bütün malzemeler (margarin veya tereyağı erimiş olacak) bir leğende kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Yarım saat kadar üzerine nemli bez konarak dinlendirilir. Daha sonra hamur 6 eşit parçaya bölünür. Her bir parça 8 e bölünerek küçük toplar elde edilir.ve merdane ile çay tabağından biraz büyük bir şekilde açılır. açılan küçük 8 parça arasına nişasta serpilerek üst üste konur ve merdaneyle tek bir hamur haline gelene kadar açılır ve tepsiye konur. Üzerine Fındık veya ceviz serpilir. ve aynı işlem elimizde kalan diğer 5 parçayada yapılır. Daha sonra tepside baklava şeklinde kesilir. Üzerine Erimiş tereyağı dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına konur. Üzeri pembeleşince ısı 150 dereceye düşürülür ve pişirilir.

Hadi bakalım göreyim sizi:) Kolay gelsin Afiyet olsun....


İncele !

Nazarlığımız Olsun

Nazarlığımız Olsun


Bugün sevgili Sevinç ablam ve eşi kahvaltıya geldiler ama işte sakınan göze çöp batarmış ya hani 4-4 lük sofra resmi çekicem diye sen unut gene malzemeleri sofraya koymayı:) Allah Allah o kadar şey yaptım bu sofra neden boş duruyo diyorum:) Sadece bununla kalsa iyi tuzluklar boş, çay demlenmemiş :) Allah'tan beni seviyorlar da hoş gördüler.

Gerçi yaptığım yiyeceklerin resimlerini misafirler gelmezden önce ayrı ayrı çekip tarifleriyle aşağıya koydum. Artık siz yapıp kendi sofranızı donatırsınız bana da yollarsınız resimleri..


İncele !

Milföylü Sosis

Milföylü Sosis




Milföylü Sosis

Acil durumlar için çok şık bir aperatif..

Malzeme:

6 adet kokteyl sosis
1 yaprak milföy hamuru
Yeşil ve kırmızı çarliston biber

Hazırlanışı:

Sosisler yanlarından kesilirek arasına çubuk şeklinde biberler konur. ve Şerit halinde kesilmiş mölföye sarılır üzerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış tepsiye konarak pişirilir. Milföyleri biraz gevşek sarmakta fayda var çünkü sosisler pişerken genleşiyor ve hamuru yırtıyor. Yırtılırsa da üzülmeyin fırından çıkardığınızda sosisler sönüşüp hamur parçaları bir araya geliyor.

Afiyet olsun..


İncele !

Kolay Acıka

Kolay Acıka



Kolay Acıka


Malzemesi:

Küçük kavanoz biber salçası
Bir avuçtan biraz fazla ceviz
10 diş sarımsak
Biraz çemen (olmasada olur)
2 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı:

Bütün malzeme blendırda çekilir. Listedeki malzemeler isteğe göre çoğaltılır yada azaltılır. Afiyet olsun..


İncele !

Hamursuz Pizza

Hamursuz Pizza




Hamursuz Light Pizza

Malzemesi:

2 iri patates
4 çorba kaşığı mısır
2 çarliston biber
2 kırmızı çarliston biber
Biraz mantar
Sucuk, salam
Kaşar peyniri
Tuzot , fesleğen
Biraz sıvı yağ

Hazırlanışı:

Bu tarif özellikle kahvaltılar için çok hafif bir yiyecek. İçinde hamur olmayışı diyet yapanlar için ideal. Ben çiğken çok renkli durduğu için resmini pişirmeden çektim..

Bir borcama patatesler dilimlenip üzerine diğer malzmeler doğranarak konur. Tuzu, baharatları ve yağı dökülür üzerine alüminyum folyo kapatılarak fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine kaşar rendelenir bu sefer folyo konmadan kaşarlar eriyene kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun....


İncele !

Limonlu Pelte Tatlısı

Limonlu Pelte Tatlısı..


Lülülük Lülülük..
-Alo
-Özlemcim hadi bana gell.
-Ay yok ben gelemem işim var sen gel.
-Peki geliyim :)))

Eveeeeettt anlaşıldığı üzere kabus bu telefondan sonra başladı. Dur krep yapiyim dedim dolabı açtım aaaaa süt yok. E tamam ozaman sade suya kek yapiiim . Şimdi KeK Evinde yüzlerce tarif vardır dedim aaaaaaaaa yumurtaa yokkkk. Sakin ol özlem. Panik yok. Patates salatası yap. Aaaaaaaa patates yok. Hani rüyanda telefon etmek istersin de telefonun tuşları yoktur falan, tam bir karabasan. Matrix'i izleyen bilir telefon çalar da yetişirsen oyundan çıkarsın. Allahım bi telefon çalsa da oyundan çıksam dedim ama arayanda yok:))) Bakalım bugünkü bölümde Özlem potter ve yoklar odasının erzak dolabında neler var. Makarna, pirinç, bulgur,sumak, mantar çorbası off yaaa offfff. Çörekotu, susam, nohut, sumak. aaaa sumaktan iki tane almışım:)))) Pirinçunu, nişasta. Bingooo nişasta. Tamamdır ....


Malzemesi :

Yarım paket nişasta
2 Limon suyu
Kabuklarını çöpten geri alın :)) Limon kabuğu rendesi
Toz şeker (ölçüsü keyfinize kalmış)
3 su bardağı sade su (isterseniz portakal suyu kullanabilirsiniz)
Petibör bisküvi (kek ye etkinliğinden kalan bayat kekler de olabilir:)

Hazırlanışı:

Bisküvi hariç tüm malzeme tencerede muhallebi kıvamında pişirilir. Borcama bir bisküvi bir muhallebi sırayla dökülür. buzlukta dinlendirilir. Afiyet olsunn.

Not: Pastanın üstündekiler sumak değildir. Bol bulunca serptim sanmayın:)))


Afiyet olsun..



İncele !

Pirinç Unu Muhallebi

Pirinç Unu Muhallebi..



Bildiğiniz bebek muhallebisi. Herkes blogunda annelerinin kardeşlerine pişirdiği muhallebiden artanları nasıl yediğini anlatıyor. Zamanında bende çok yedim. Ben sadece tabaktakini değil cezvede kalanı da sıyırırdım.Nerde o günlerr..

Farkında mısınız hepimiz büyüdük ve annelerimizin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Yemeklerden bahsederken sürekli annelerimizden bahsettiğimizin farkında değiliz. Bir psikolog doktor, kim neyi ve kimi çok severse sürekli her konunun içinde o şeyi anar diye. Siteleri gezerken,yorumalrı okurken farkettim ki annelerimizi ne çok seviyoruz. Her tarif sanki bize annemizi hatırlatıyor. Yorumlarda hep annelerimizi övüyoruz sanki hiç kimse onların yaptıklarını yapamaz. Onların pişirdiğini pişiremez, onların diktiği gibi dikemez, onlar gibi nanelimon yapamaz:) Moralim bozulduğu zaman Sezen Aksu'nun ''anneni daha çok hissediyorsan hatta anlıyorsan '' dizelerinin bulunduğu şarkıyı söyleyince rahatlıyorum.. Tavsiye ederim. Yanına da annenizin yaptığı bir yemekten yapıp dinlerseniz daha keyifli oluyor...

Gelelim pirinç ye etkinliğine.. Ama hep pilav hep pilav olmaz ki deyip Pirinç ye etkinliği için bir ilke imza atıp pirinç unu muhallebisi yapiyim dedim.. Misss'cim tatlıyı görünce yine çok sevinip bana yorum yazarken eli ayağı birbirine girecek eminim:))) Kaşığını getirdin demi Zerrin'cim:))


Malzemesi:

500 lt. süt
75 gr. toz şeker
6 çorba kaşığı pirinç unu

sos için:

1 paket krema
2 yemek kaşığı toz şeker



Hazırlanışı:

Bir tencerede süt ve şeker kaynatıp içine bir kasede soğuk süt ile eritilmiş pirinç unu eklenerek muhallebi kıvamına getirilir. Diğer tarafta bir tavada şeker karamelize edilir ve içine 1 paket krema dökülür. Tahin kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Bardağın dibine karamel sostan briaz dökülür üzerine muhallebiden ve en üstüne yine karamel sosdan dökülerek servis yapılır...

Afiyet olsunn....



İncele !

Gelinlik Kızımız

Gelinlik Kızımız


Malzemesi:

1 pandispanya kek
1 dr.oetker pasta kreması (vanilyalı)
1 Cremole çilekli
2 su bardağı süt
2 Yemek kaşığı labne peyniri
meyveler (kivi,portakal,muz)
damla çikolata ve pasta süsü

Hazırlanışı:

Pasta kreması, cremole ve labne peyniri 2 su bardağı süt ile çırpılır kremanın kıvamını siz isteğe göre ayarlayın.. Çok az Süt ile kekin katları ıslatılır ve arasına krema sürülür dilimlenmiş meyveler dizlir ve diğer kat üzerine kapatılır. Kalan krema en üst kata sürülür ve yine arzuya göre süslenir..
Afiyet olsun


İncele !

Kahvaltı Salatası

Kahvaltı Salatası




Kahvaltı Salatası... Malzemesi: Domates, Salatalık, Bol Mısır, Zeytinyağı, Limon,Tuz.


İncele !

Kremalı Mantarlı Patates

Kremalı Mantarlı Patates
kremalı mantarlı patates




Kremalı Mantarlı Patates....


Malzemesi:


Patates (iri doğranmış)
Mantar (bütün)
Tuz
1 kutu Krema


Hazırlanışı:


Doğranmış patatesleri çok az suda suyunu çekene kadar haşlıyoruz içine bütün mantarları tuzu ve kremayı katıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirip servis tabağına alıp ve ılık servis yapıyoruz...


İncele !

Zeytinyağlı Bulgur Dolması

Zeytinyağlı Bulgur Dolması
zeytinyağlı bulgur dolması



Zeytinyağlı Bulgur Dolması..


Malzemesi:


Asma yaprağı
Bulgur (pilavlık)
Knor zeytinyağlı dolma harcı :))
Zeytinyağı


Hazırlanışı:

Dolma harcının üzerindeki tarife uyarak harcı hazırlayın ve yaprakları sarın. Aynı işlemi Domates, Biber, Patlıcan ile de uygulayabilirsiniz..


İncele !

Rulo Pasta

Rulo Pasta..
bisküvili rulo pasta



Rulo Kekler ile yapılmış Eğlenceli bir pasta.. Pratikliği ile anneleri de yormayacak.. Çocuklar buna bayılıyor..:)


Malzemesi:

Peki Rulo pasta
Vanilyalı puding
Petibör bisküvi
Portakal aroması yoksa portakal kabuğu rendesi
Süslemek için kivi


Hazırlanışı:


Vanilyalı pudingi pişirip içine portakal aroması katıyoruz ve soğumaya alıyoruz. İçine petibör bisküvileri kırıp karıştırıyoruz. Diğer taraftan küçük derin bir cam kasenin içine streçfilm serip peki pastaları dilimleyip kasenin içine sıralıyoruz içine pudingli karışımı döküp buzlukta 1 saat bekletip dolabın alt katına alıyoruz gün. Servis tabağına ters çevirip çıkarıyoruz ve yanlarını kivi ile süslüyoruz. ..


Afiyet olsun..


İncele !

Neskafeli Muzlu Pasta

Neskafeli Muzlu Pasta



Gelelim altın vuruşaaa:))) Neskafeli Mutlu Pasta. Sevgiliii Missss Zerrinnn içinn. Ta ta ta taaaaaamm......

Neskafeli Mutlu Pasta...


Malzemesi:

1 Dr. Oetker Kremşanti (kakaolu)

1 Dr. Otker dolgu kreması

1 petitboure bisküvi Süt

1 tatlı kaşığı Neskafe

Muz (süslemek için)


Sos için:

Dr. oetker çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir içine 2 çorba kaşığı neskafe atılır.


Hazırlanışı:


Bisküviler ve muz hariç tüm malzemeler mikserle çırpılır. Krema kıvamına gelince içine kırılmış bisküviler atılır ve kaşık yardımıyla harmanlanır. Derin bir kaba streç film döşenir malzeme buraya dökülür ve buzluğa konur. Donduktan sonra servis tabağına ters çevirilir. Üzerine hazırlanıp soğutulmuş sos dökülür ve muz ile süslenir.. Neskafe bu tatlıya inanılmaz bir aroma veriyor. Püf noktası bu pasta buzdolabında ne kadar dinlenirse okadar güzel oluyor. benim tavsiyem 1 gün sonra yemeniz. Dayanabilirseniz tabi:))) Afiyet olsun..


İncele !

Kereviz Salatası

Kereviz Salatası



Kalorisi az mayonezsiz güzel bir salata.


Malzemesi:

3 kereviz rendelenmiş
1 minik elma rendelenmiş
Yoğurt (ölçüsünü arzuya göre ayarlayın)
1 çorba kaşığı hardal
Tuz
Ceviz (parçalanmış)


Hazırlanışı: Hepsini derin bir kapta harmanlayın. Ölçüler arzuya göre azaltılır veya çoğaltılır.


Afiyet olsun...


İncele !

Brezel Ekmeği

Brezel Ekmeği..






Brezel bir Alman ekmeğidir hatta Simidin Bavyeralısı denir : Amerikalılar (Özellikle New York'lular) buna Pretzel adını verirler. Doğrusu Brezel'dir ve Almanca'dan gelmistir. Bir gemici düğümüne benzer ilginc bir sekli vardir, genellikle bol kalın tuz ile kaplanır (çubuk krakerin üzerindekilerden) ve öyle yenir.Alisveris yapılırken, eğer ekmeğin ismi bilinmiyorsa, yalnızca kaplaması gözüküyorsa, o zaman sonlarına birer "brot" veya "brötchen" eklenerek bu kelimeler kullanılabilir:Mehl - Un, Sesam - Susam, Kümmel - Bir çeşit kekik, Mohn - Haşhaş, Haferflocken - Yoğrulmus yulaf taneleri, Sonnenblumenkerne - ayçiçek çekirdeği, Kürbiskerne - balkabagı çekirdeği (bunlar koyu yesil olurlar)Salz - tuz (brezel üzerinde bulunur)Leinsamen - keten tohumu (ufak, koyu kahverengidirler, hafif parlaktırlar)

Kaynak: Ekşi Sözlük:)


Bir Tavsiye: Fırından çıkardıktan hemen sonra arasına kaşar peyniri ve domates koyup yemeyi, pişerken çıkan harika kokusundan dolayı bir kaç tane fazla yapıp komşulara (özellikle hamile olan evlere) dağıtmayı unutmayın:)

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dediği gibi '' Komşusu açken uyuyan bizden değildir'' ..

Hepimize afiyet olsun..




Malzemesi:

500 gr un
10 gr toz maya
60 gr tereyağı
10 gr tuz
15 gr tozşeker
1 çaybardağı su
Karbonat
Kalın Tuz

Hazırlanışı:

Mayayı suda eritin, karbonat hariç tüm malzemeyi karıştırın. Çok kuru olursa biraz daha su ekleyerek sıkı bir hamur yapın. 45 dakika üzerine streç film koyarak ılık ortamda dinlendirin. Hamur 2 katı olunca 1 dakika yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik oval ekmek şekli vererek sıralayın üzerine çizikler atıp 10 dakika daha dinlendirin. 1 tatlı kaşığı karbonatı çok az su ile sulandırarak fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün ve fırına verin. Bulabilirseniz ekmeklerin üzerine biraz kalın tuz serpip fırına sürün. 160 c de pişirin. Kolay gelsin..


İncele !

Capuccinolu Etimek Pasta

Capuccino'lu Etimek Pasta




1946'da İtalyan Achilles Gaggia, espresso makinasını geliştirerek ilginç bir içecek yapar rengi Kapüsen Tarikatı'ndaki (capuchin order) keşişlerinin cubbelerinin rengine benzeyisinden capuccino ismi verilir... Espresso denen kahve ise Doğu illlerimizde bol bol içilen arap kahvesi de denilen Mırra'nın değişik şekilde pişirilmesidir. anlayacağınız bu yabancılar bizden aldıklarını allayıp pullayıp bize satıyorlar:)))

Hafta sonu için buzdolabınızda hazırda beklemesi gereken bir tatlı. Gelen giden olur:) Kahve yapmaya üşenirseniz hemen bir dilim kahveli pasta ikram edersiniz. Sakın dalıp da misafirinize pastanızı nasıl alırsınız diye sorup ortamı germeyin :)))

Bir İtiraf :) Ben aslında bu pastanın adını Napolyon Pastası koyacaktım. Hani Napolyon demiş ya ''pasta, pasta, pasta''. He işte meğer öyle bişey dememiş:)) İki dilim pasta yiyicez diye adamın günahına girmeyelim mezarında ters dönmesin. Marie Antoinette'nin '' ekmek bulamazsanız pasta yiyin'' sözüyle Napolyon'un '' Para, Para, Para'' sı karışınca ortaya öyle bişey çıktı işte:))))


Malzemesi :

1 litre süt
2 buçuk fincan şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
2 fincan  un
2 yemek kaşığı  nişasta
1-2 çorba kaşığı cappuçino tozu veya Neskafe
...................
2 paket Etimek
Neskafe- Su-tozşeker (bu üçünü karıştırıp etimekleri ıslatıyoruz)
.................
Fındık kırığı
Krem şanti (süslemek için)


Hazırlanışı:

Muhallebi malzemeleri ocakta pişirilir.  Borcama streç serilerek Etimekler sıralanır üzerine neskafe-su-şeker karışımı kaşıkla dökülür,bekleyip iyice emmeleri sağlanır kuru olursa biraz daha dökülür. Muhallebi kaşıkla yayılır üzerine etimekler sıralanarak aynı işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır. Etimekleri başka bir kapta neskafeli suya batırarak da yapabilirsiniz. Buz dolabında bir gün bekletilir. Çıkarılır ters çevirilir. Üzerine Krem şanti ve sıkma torbası kullarak şekil verilir. Ben kahve tadı yoğun olsun diye krem şantiye neskafe kattım . İsterseniz krem şanti yerine çikolatalı sos yaparak dökebilirsiniz ..


Afiyet olsun ...



İncele !

Sebzeli Dargun Otlu Börek

Sebzeli Dargun Otlu Börek..








Sevgili Blogcu arkadaşlarım 1 haftadır bünyemi istila eden (bedenime olabilir ama ruhuma asla!) grip böcüklerinden Allahın izniyle antivirüs programıyla kendime bir tarama yaparak kurtuldum:))) Bu zor zamanımda yemekleriyle içimi ısıtıp beni yalnız bırakmayan blogcu arkadaşlarıma, elimi tutan burnumu silen, bana portakal soyup başucuma koyan bunların karşılığında benden sürekli çay ve çekirdek servisi bekleyen ve evi arayıp hala iyleşmedin mi diye soran değerli eşime:), köm köm öksürüğümden dolayı benden şikayetçi olmayan bina sakinlerimize, telefonla arayıp '' beyefendi özlem hanımla görüşebilirmiyiz'' diyen ama telefondakinin ben olduğumu anlayınca nasıl kıvıracağını şaşıran tüm dostlarıma (ben bunun hesabını ayrıca sorucam) ,beni msn de yalnız bırakmayan eltilerime teşekkürü bir borç bilirim....


Sebzeli Dargun Otlu Böreğin tarifine öncelikle Dargun otunu anlatarak başlamak istiyorum.

Ülkemizin her bölgesinde aşılama sureti ile yetiştirilir. Uzun mızrak yapraklıdır. İnce saplı yaprakları, tek sap üzerinde sıralı, dar ve uzun şerit halinde, açık gri ve mat yeşil renkli olup 10-25 cm büyüklüğündedir. Sarımsı ince gövdesi olan bu bitki turp ve şalgamın içerisi oyularak kenevir ve keten tohumu koyularak dikilir. Oluşan fidesi dikilerek tarhun elde edilir. Kendisine has kokusu ve tadı vardır. Yıllık bitkidir.

Özellikle Erzurumluların mercimekli kesme yemeğinin ve su böreğinin içine kattığı bu ot mahlebe benzer bir koku verir. Her türlü hamur işiyle kullanılabilir. Aktarlarda dargun veya tarhun adı altında bulabilirsiniz.Sağlığa Faydaları: Sindirim sistemine, mide ve barsak gazlarına, iştah açmaya, karın sancısına ve ağrılarına, veba hastalığına, ciğer yaralarına, ağız kokusuna, kan akıntısını yavaşlatmaya, sinirleri yatıştırmaya, uykusuzluğa, tansiyona, kalp ve damar açmaya, kanı temizlemeye, nefes darlığı ve astıma iyi gelir. Kullanılışı : Yemeklerde koku ve tat için kullanılır. Tazesinin salatası yapılıp yenir. Ağızda çiğnenerek yenir. Kaynatılıp suyu içilir. Kurutulup dövülerek bala karıştırılarak yenir
Kaynak: İstanbulbaharat.com

Gelelim Böreğimizin tarifine..

Malzemeler

2 yufka (aşağıdaki malzemeler 2 yufka içindir)

İç Harcı için:

4 Patates
1 Havuç
1 kuru soğan
Maydonoz
Tuz Karabiber
Dargun otu
Margarin

Sosu için:

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı margarin (eritilmiş)

Hazırlanışı:

Patates ve havuç haşlanır ve tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Keserken dağılmaması için haşladıktan sonra soğuk suya tutmakta fayda var. Bir tavaya kuru soğan ince kıyılır patates, havuç,
maydonoz tuz karabiber ve dargun otu az yağda hafif sotelenir. Diğer bir kapta yoğurt yumurta ve erimiş margarin çırpılır. Ve tezgaha yayılmış olan yufkaya önce sostan sürülür sonra sebzeli harçtan konarak rulo yapılır ve yağlanmış tepsiye tepsinin göbeğinden başlayarak dolanır. Aynı işlem diğer yufkaya da yapılır. Artan yoğurtlu sos tepsideki böreğin üzerine sürülür, en üste ceviz ve çörek otu serpilerek fırına sürülür.. Afiyet olsun...


İncele !

Çaylı Kek

Çaylı Kek



Malzemesi:

3 yumurta
1 su bardağı çayın demi
1 su bardağı zeytinyağı-margarin karışımı
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz veya fındık


Hazırlanışı:

Yumurta şeker vanilya mikserle çırpılarak köpürtülür. Tüm diğer malzemeler eklenerek biraz daha çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. 160c önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun..

İncele !

İçli Börek

İçli Börek


Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr. kiyma
1 çorba kasigi margarin
1 adet kuru sogan
1 su bardagi ince bulgur
1 çay bardagi ceviz içi
1 çay kasigi pulbiber
Tuz, karabiber

Yufkaların arasına sürmek için:

sıvıyağ ve süt karışımı

Hazırlanışı :
İnce kıyılmış soğan, kıyma ve margarini kavurun. Yıkayip süzdügünüz bulguru,iri çekilmis cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altini kapatip sogumaya birakin. Yufkalarin her birini 6 üçgen parçaya kesin. 2 üçgen yufkayı aralarına sıvıyağ ve süt karışımı sürüp üst üste koyun. Genis kismina hazirladiginiz içten koyup, rulo seklinde sarin.  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek üzerine erimiş tereyağı sürerek 180. önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Arzu ederseniz bu börekleri sardıktan sonra bir küçük tepsiye yanyana dizerek buzlukta dondurup daha sonra  buzdolabı  torbalarına  koyarak buzlukta uzun süre muhafaza edebilrisiniz.



Afiyet olsun...




İncele !

Pudingli Ayva Tatlısı

Pudingli Ayva Tatlısı

pudingli ayva tatlisi



Tarifden de anlaşıldığı üzere artık hamur işlerinden uzak duruyoruz. Geleceğin Ata Demireri gibi olmak var deyip hamur işlerine mola verdim. Hayır Esprilerden dolayı değil, ehehe çok da tevazu sahibiyimdir, Beni esprili yapan hamur işleri değil di zaten:PP Tüm bloglardaki güzel tarifler ve muhteşem Kek Ye etkinliğinden sonra Ben ve Blogcu arkadaşlar yakında oduncuda tartılıcaz gibi gözüküyo.. Eğer o hale gelirsek zaten hep beraber Ayvayı yemiş oluruz...



Malzemesi:

Vanilyalı  veya damla sakızlı puding
3 ayva ve çekirdekleri
Toz şeker
Tarçın
Karanfil
Süt

Hazırlanışı:

Ayvalar kabukları soyulur ikiye bölünür içindeki çekirdekleri temizlenir ve çok derin olmayan bir kaba yerleştirilir. Çekirdeklerini atmayın pişerken tencerenin içine atarsanız ayvalarınız kırmızı renk alır. Toz şeker çok az su tarçın karanfil katılır ve ağır ateşte pişirilir. Ayrı bir tencerede vanilyalı puding hazırlanır. Ayvalar servis tabağına alınır ve üzerine puding dökülür. Görüldüğü üzere ucu açık bi tatlıdır. İster elmayla ister kabakla pişirilebilir. Üzerine  puding yerine kendinizin evde hazırlayacağı Örneğin tiramisu pudingi dökülebilir. En üstüne süslemek için ceviz, fındık ve yeşil fıstık dökülebilir.

Afiyet olsun..


İncele !

Ev Yapımı Dondurma

Ev Yapımı Dondurma


Maraş donurması Ma-do, Roma dondurması Ro-do , bu da meşhur Halenze Özlem dondurması Ha-Do :) Örgü şiş tığ derken 2 kg vermişim. Nasıl zayıflıycam diye düşünenler varsa aranızda hemen yüncüye koşup yazlık merserize iplikler alıp diyete ilk adımınızı atın:))) Berlin duvarını örmeğe kalksaydım kesin bi 10 kg veriridim. Şu kazak bitsin hele sıra ona da gelicek. Bu arada elim şişlere alıştı ya klavyede tuşları zor bulmak bi yana bide kelimeleri iki ters bi düz yazmaya başladım iyi mi:) Tamamen kendi uydurmam olan bir tarif sunuyorum sizlere ama inanılmaz güzel bir tat oldu. Şiddetle tavsiye ediyorum..

Malzeme: (sade dondurma için)

1 lt. süt
1,5 su bardağı şeker
3-4  çorba kaşığı salep



Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi biraz kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra buzluğa koyup yarım saatte bir mikserliyoruz.. Çoz fazla donduğunda mikserlemeyin mikseriniz bozulabilir. İçine  meyve ve kuruyemiş olarak istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz.


 Afiyet olsun....


Bu Sofralar İlginizi Çekebilir...


            


Sofra Düzenlemeleri - Pembe Kahvaltı - Pazar Kahvaltısı







İncele !