Kadaylif Muhallebi Tatli Tarifi

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Sosyete Yemek Tarifleri



Şaka maka 1 senedir 18 kilo verdim:))) Rejim yapmıyorum sadece beslenmeme dikkat ediyorum ve böylede çok güzel kilo verebiliyorum:) tuzu çok azalttım,çayımı şekersiz içiyorum ve tatlılarımda (kendime yaptıklerımı) SWEETVİA ile yapıyorum.Normalde bu tatlı yapılırken kadayıf ve cevizler yağda kavrulup yapılıyor ve içine krema veya şanti ekleniyor ben bunları yapmadım daha sağlıklı hale getirdim ve muhteşem oldu:)))

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un yarısı beyaz yarısı tam buğday unu
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(kendime SWEETVİALI) yaptım
2 paket vanilya gourmet
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
250 gr.tel kadayıf
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
sütü,unu,şekeri,vanilyaları tencereye alıp çırpıcıyla karıştıra,karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip mikserle 5-8 dakika göz göz olana kadar çırpılır.
bu arada fırın tepsisine kadayıflar ve ceviz yayılıp 180 derece ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirilir.soğuyunca elimizle ufalayıp muhallebi kaselerinin altına birer çorba kaşığı kadayıf ekliyeyip üzerine muhallebi tekrar kadayıf olarak paylaştıralım.Ama çok tatlı seviyorsanız kadayıflar sıcakken 2-3 çorba kaşığı toz şeker ekleyp karıştırın öyle paylaştırın.Umarım yapar beğenirsiniz.Sevgiyle...

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder