Midye Tatlisi Tarifi

12 Mayıs 2013 Pazar

Sosyete Yemek Tarifleri

Midye tatlısı mı olur diyenler işte size muhteşem bir tarif sizler için burada.











Hamuru icin malzemeler



  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • yarım paket kabartma tozu

  • 1 cay bardak nisasta 

  • aldigi kadar un (3 su bardak yeterli geliyor )

ici icin malzemeler



  • ceviz

üzerine dökmek icin


  • 150 gr tereyağ

acmak icin 


  • nişasta ve üzerine antep fistigi



Şerbeti icin malzemeler





  • 3 su bardağı şeker

  • 2,5 su bardağı su

  • cayrek limon

hazirlanisi



  • Şerbeti su, ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır ve soğumaya birakilir.

  • Derin bir kabin icersine un haric malzemeleri ekleyin unu azar azar ekleyip yumusak bir hamur yugurun.

  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurun.

  • Hamurdan bezeler kesilir ben 12 tane beze cikartdim.

  • Bu bezelerin üzerini kapatin yaklasin 15 dakika dinlensin.

  • Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır. 

  • Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açılır. 

  • Bicakla kesilip merdaneyle hafif bastirtarak azda olsa acilir ortasina ceviz konulur ve uc kismi  bastirtarak kapatilir .Tepsinize siralayin yaklasik bir tepsi cikiyor.

  • Hamurun üzerine eritilen tereyağı kasikla hertarafina  sürüldükten  fırında pişirilir.

  • Piştikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. 

  • Midye tatlısı  antep fistigna batirilip servise hazırdır. Afiyet olsun







Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder