Etli Kabak Tarifi

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Turuncu renkli yemeklik kabağı 1 santim kalınlığında, 4 cm boyutlarında kesin. Geceden tuzlayıp buzdolabına koyun. Kuzunun sırt kısmından aldığınız eti de 3 veya 4 dilim olacak şekilde kasabınıza doğratın. Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye önce kabakları dizin, sonra etleri yerleştirin


MALZEMELER:

500 gram turuncu kabak
260 gram kuzu sırtı
1 adet soğan
2 adet biber
5 adet domates l 2 şişe üzüm suyu
Zeytinyağı l Tuz, karabiber 

YAPILIŞI:


Turuncu renkli yemeklik kabağı 1 santim kalınlığında, 4 cm boyutlarında kesin. Geceden tuzlayıp buzdolabına koyun. Kuzunun sırt kısmından aldığınız eti de 3 veya 4 dilim olacak şekilde kasabınıza doğratın. Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye önce kabakları dizin, sonra etleri yerleştirin. Üzerine soğanları ve biberleri koyun. En son domatesleri ekleyin. Üzüm suyunu ilave ettikten sonra, 1-2 kaşık zeytinyağı koyun. Tuz, karabiber ilave edin. Ocağın altını kısık açarak, 1-1,5 saat pişirin. Not: Tencerenize göre üzüm suyunu daha az da koyabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder