Çikolatali Muthiş Bisküviler

23 Mart 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Lezzet mı arıyorsun tatmı dıyorsun işte çikolatalı mükemml şirin tatlar burada



BU TARİF GAMZE BURSA'NIN NET 425 GR ADLI KİTABINDAN...
TARİFİN ASLINDA BEYAZ ÇİKOLATA KULLANILMIŞTI BEN BİTTER ÇİKOLATA KULLANDIM.

MALZEMELER

  • 250 gr.margarin oda sıcaklığında beklemiş
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket (80gr)bitter çikolata
  • 2 küp şeker büyüklüğünde tereyağ
  • süslemek için toz fıstık
YAPILIŞI
  • Un,margarin,vanilin ve pudra şekerini yoğurun.hamurun toplanması biraz zor olabilir ancak sonuçta çok güzel bir hamur ortaya çıkıyor.
  • Hamuru merdane ile en fazla 1cm olacak şekilde açın ve dilediğiniz kalıpla bisküvilere şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Çikolata ve tereyağını ister benmari usulü istersenizde benim yaptığım gibi mikrodalganın çözdürme programında eritin.mikroda eritiyosanız beraber koyduğunuz yağı ve çikolatayı 2 -3 dakika çözdürün ve çıkardıktan sonra karıştırın.
  • Soğuyan bisküvilerin üstüne çikolata sürüp istediğiniz malzemeyle süsleyin...
AFİYET OLSUN...


Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder