FINDIKLI BİSCOTTİ

2 Nisan 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

Şahene Lezzet Fındıklı Biscotti Tarifi


Bu kıtır kıtır lezzetin tarifi Cafe Fernando'dan,aslında kakaolu olanlarını daha  daha çok seviyorum ama bunlarıda kahveme bandıra bandıra keyifle yedim.
Denemek isteyenler fotoğrafta göründüğünden biraz daha fazla kızartırlarsa çok daha kıtır olacaktır.

Malzemeler :


  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık, irice kıyılmış
  • 1 su bardağı şeker (biraz da üzerine serpmek için)
  • 4 yumurta
  • 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
Hazırlanışı :




  1. Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip bekletin.
  2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu  eleyin. Büyük bir kapta mutfak robotuyla  oda sıcaklığındaki tereyağı şekerle birlikte köpük köpük olana kadar iyice çırpın. 3 yumurtayı  ilave edip iyice karıştırın. Vanilya esansını ekleyip karıştırın. Unlu karışımı ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. En son olarak fındıkları ekleyin ve tekrar karıştırın.
  3. Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine koyun. Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın. Tepsiye aralarında 5 cm aralık olacak şekilde koyun. Eğer fırın tepsiniz bu kadar büyük değilse iki tepsiye çapraz olarak da yerleştirebilirsiniz.
  4. Ruloların tepesinden azıcık bastırarak düzleyin. Geriye kalan yumurtayı hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin.
  5. Fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir.
  6. Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın. Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Tel bir fırın tepsisine dizin.
  7. Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin.
  8. Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.

Afiyet olsun.





Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder