İNCİRLİ TARTÖLET

2 Nisan 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

İNCİRLİ TARTÖLET


Hem göze hem mideye hitap eden ve ev halkının bayıldığı  bu lezzet yine kardeşim Candan Tarifler'den...
Onun tartöletler elmalı,ben incirlisini yaptım ve iyiki de yapmışım..:))
Biraz uğraştırıyor ama değiyor..:))

Malzemeler :

  • 150 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un ) 2 veya 2 buçuk su bardağı)
İç malzemesi :
  • 300 gr incir
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı :
  1. Soğuk tereyağını küp küp kestikten sonra un hariç kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.
  2. Azar  azar ununu da ilave ettikten sonra çok uzun süre yoğurmadan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamur dinlenirken incirleri ılık suda 10 dakika bekletiyoruz.
  4. Yumuşayan incirlerin saplarını kesip robotta pire haline getiriyoruz.( 2 yemek kaşığı su ilave edilebilir)
  5. İrice dövülmüş cevizleri ve tarçınıda ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Hamuru dolapta  yarım saat dinledirdikten sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparık merdaneyle tartölet kalıbı büyüklüğünde açıyoruz.merdaneye yapışmaması için üzerine yağlı kağıt koyabiliriz.
  7. Hamuru yağladığımız tartölet kalıbına yerleştiriyoruz ve içine bir miktar incir koyuyoruz.
  8. Hamuru tekrar merdaneyle açıyoruz ve bıçakla ince şeritler kesip tartöletin üzerini kapatıyoruz ve elimizle hafifçe şeritlerin üzerine bastırıyoruz kii incilere yapısın ve ayrıca şeritlerin uçları aktaki hamurun uçlarıyla birbirine yapışmalı..
  9. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.





Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder