Akdeniz Usulü Karides Tarifi

24 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Karides birde akdeniz usulu ile pişirmeye ne dersiniz.
Malzemeler :



  • 3 su bardağı bira

  • 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides

  • 3 adet dilimlenmiş pırasa

  • 2 adet kıyılmış soğan

  • 3 sap maydanoz

  • 1 adet kereviz yaprağı

  • 1 adet defne yaprağı

  • 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

  • 3 yemek kaşığı un

  • tuz, biber, pilav


Akdeniz Usulü Karides Tarifi: 

Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.

En Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder