Asma Yaprağı Sarması Tarifi

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Yaprak hemde asma yaprağı ile birde zeytinyağlı dolma tarifi bu kaçmaz üzülürsünn.
Malzemeler :
500 gr. kıyma,
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon,

Asma Yaprağı Sarması Tarifi:

1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar su­ya koyup hafifçe haşlayınız.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.
3) Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız.
4) Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yap­rak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz.
5) Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandı­rılmış salça veya bir domates ve limon suyu sı­kıp pişiriniz.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder