Sosyete Yemek Tarifleri
Karadeniz yöresi özel yemekleri olarak bilinen Fasulye Turşusu Kavurması yemeği tarifi sizler için paylaşıyoruz.
Malzemeler:
* 3 tane yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* Büyükçe bir kase fasulye turşusu
* 1 yemek kaşığı domates salçası(isteğe göre)
* 1 /2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* Bir kase sıcak su
* Tuz, pul biber
Afiyet Şeker Olsun..
* Fasulye turşusu kavurması Karadeniz Yöresine ait bir yemektir.
* Fasulye kavurması olduğu gibi lahana turşusu kavurması da yapılıyor.
* Turşu tuz ile kurulduğundan fasulyeler su içinde 3-4 saat bekletilirse daha lezzetli oluyor.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ oranı size kalmıştır.
* Turşu kavurmaları Karadeniz de mısır ekmeği ile yenmektedir.
* İsteğe göre salça konulabilir.
* Yine isteğe göre kırmızı, yeşil biber, havuç incecik doğranarak konulabilir.
DOĞARKEN NEDEN AĞLADIĞIMIZI ÖLÜRKEN ANLARIZ
Sofra Yemek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder