Firinda Palamut Baligi

21 Mayıs 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

Temizlenmiş balıkları önce yıkayıp balığın içini dışını tuz,,limon ve zeytinyağ her tarınıa sürün  fırın tepsisine yağlı kağıt serip balıkları dizin üzerine biberiye serpin boşluklarada patatesleri yrm cm genişliğinde halka şeklinde kesip dizin önceden ısıtılmış fırında patatteslerpişene kadar  pişişiriyoruz balıklar pişmeye yakın fırının ızgara kısmını açıp 3-5 dk kızartıyoruz..yanında garnitür olarak soğan halkası yaparak servis yapabilirsiniz.






pratik balık yemek tarifleri
MALZEMELER:
1 kg palamut

2 patates

biberiye,tuz

zeytinyağ

limon



garnütür için:

soğan halkası



YAPILIŞI:Temizlenmiş balıkları önce yıkayıp balığın içini dışını tuz,,limon ve zeytinyağ her tarınıa sürün  fırın tepsisine yağlı kağıt serip balıkları dizin üzerine biberiye serpin boşluklarada patatesleri yrm cm genişliğinde halka şeklinde kesip dizin önceden ısıtılmış fırında patatteslerpişene kadar  pişişiriyoruz balıklar pişmeye yakın fırının ızgara kısmını açıp 3-5 dk kızartıyoruz..yanında garnitür olarak soğan halkası yaparak servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.....


Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder