Ispanaklı Patates Dolması Tarifi

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Patates ile yapılmış muhteşem lezzetine doyum olmayan ıspanak dolması tarifi sizlerle.
MALZEMELER



  • 1 kg ıspanak

  • 2 adet iri kuru soğan

  • 3 adet yeşil soğan

  • 1/2 demet maydanoz

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)

  • 4 adet iri patates

  • 1 çay kaşığı tereyağı

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Karabiber

  • Kırmızı biber

  • Kimyon

  • Tuz

Ispanaklı Patates Dolması Tarifi:

Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis yapın.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder