Leziz Balık Yahnisi Tarifi

23 Mayıs 2013 Perşembe

Sosyete Yemek Tarifleri

Balık yemek tarifleri arasında en çok sevilen lezzetine doyum olmayan yahni tarifi için hazırmısınız.
Malzemeleri :


  • 1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)

  • 3 kahve fincanı zeytinyağı

  • 2 adet havuç

  • Yarım kahve fincanı domates salçası

  • 2 bardak su

  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber

  • 6 diş sarmısak

  • Yarım demet maydanoz
Balık Yahnisi Tarifi:

Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ­ranmış soğanları koyun. Soğanları kavurun. Buna ince ke­silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may­danozu katın. Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin. Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç­ları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin. Ayıklanmış ve di­limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin. Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca ser­vis yapın.

En Lezzetli Balık Yahnisi Tarifleri ile sizlerleyiz.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder