Pandispanyalı Pasta Tarifi

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Tadına doyum olmayan bisküvili bir pandispanya pasta tarifi öncesi tüm arakadaşlara günaydınlar ve mutlu, neşeli ,sağlıklı bir hafta temenni ediyorum.bugun sizlerle güzel bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.






pandispanyası:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
üstü:1 pk kakaolu pötübör büskivi
1 poşet kremşanti
1 pk çikolata sosu
süt
yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.vanilya ilave edildikten sonra kabartma tozuve un ayrı bir kapta karıştırılarak karışıma ilave edilir.hamur kaşıkla karıştırıldıktan sonra yağlanmış kare borcama dökülür.
170 derecede pişen pandispanya soğumaya bırakılır.
soğuyan pandispanyanın üstüne bir sıra kakaolu pötübör büskivi dizilir.bskivilerin üstüne 1 su bardağı soğuk süt gezdirilerek dökülür.büskiviler ve pandispanya sütü tamamen çektikten sonra çırpılmış kremşanti büskivilerin üstüne sürülür.1- 2 saat kremşantinin donması beklenirçikolata sosu tarifine göre tencerede pişirilir ve ılıyınca kremşantinin üstüne dökülür.
afiyet olsun.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder