Sosyete Yemek Tarifleri
Pofuduk pofuduk kabaran nefis bir paskalya çöreği tarifi ,tarifi bu konuda uzman arkadaşım Sevgili Fatma dan alıp aynen uyguladım ve yumuşak nefis mis gibi portakal kokulu bir çörek oldu.MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 60 gr tere yağ(erimiş)
- 1 su bardağından iki parmak az ılık süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme mahlep
- 20 gr maya
- Aldığı kadar un( yaklaşık 500 gr )
YAPILIŞI:
Malzemeleri ekmek yapma makinesi ile yoğurup ,yaklaşık 2 saat mayalandıralım,hamur hazır olunca makineden alıp 3 parçaya bölelim ve saç örgüsü şekli verelim.
Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine alıp ,üzerine yumurta sarısı sürelim,üzerine bol şeker serpelim.
Fırına koyup çok az ısıda 25-40 derece arasında 40 dakika tekrar mayalandrıp,160-170 derecede 35 dakika pişirelim.Çöreğimiz hazır AFİYET OLSUN.
Sofra Yemek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder