Paskalya Çörek Tarifi 2013

14 Mayıs 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri




geçenlerde küçük oğluşun sevgili öğretmeni için  hazırladığım paskalya çöreğim yine çok beğenildi..










PASKALYA ÇÖREĞİ
MALZEMELER : 1 su bardağı ılık süt
                    1 çay bardağı pudra şekeri
                    1 yumurta
                    1çay bardağı sıvıyağ
                    1 tutam tuz
                    2 kesme şeker kadar yaşmaya
                    1 tatlı kaşığı mahlep
                    3 su bardağı un
                    1 paket damla sakızı (2 nohut tanesi kadar)
  ÜZERİNE : 1 yumurta sarısı
                    1 yemek kaşığı sıvıyağ
                    file fındık
YAPILIŞI   : Önce, un, tuz ve maya karıştırılır. Pudra şekeri ve sıvıyağ eklenir. Ilık süt, mahlep ve iyice dövülmüş sakız eklenir ve iyice yoğrulur.Üzeri örtülüp ılık bir yerde 45 dakika iyice mayasının gelmesi için bekletilir.İri bezelere bölünür. Ne çok ince nede çok kalın olmayan şeritler yapılır .Önce saç örgüsü şekli verilir . Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısı sürülür, file fındık serpilir. 15 dakika daha mayası gelsin diye bekletilip ısıtılmış 170dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Sofra Yemek Tarifleri Sitesi Pratik Kek Pasta Tarifleri ile Sizlerle.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder