Soğan Dolması Tarifi

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Dolma kim sevmez ki hele birde zeytinyağlı ise işte orada dur diyeceksiniz.
Malzemeler :


  • Orta büyüklükte 8 soğan

  • 250 gr. kıyma (sığır ve koyun)

  • Tuz,

  • biber,

  • baharat ve maydanoz

  • 1 dilim ekmek içi

  • 1 yumurta

  • Biraz galeta tozu

  • İki yemek kaşığı süt

  • 2 yemek kaşığı vita

  • 1 bardak et suyu.
Soğan Dolması Tarifi:

Dolma olabilecek büyüklükteki soğanların muntazam olanlarını ayırın ve kabuklarını soyun, yıkayın. Ateşteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.. So­ğanların içlerini boşaltın. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Ufalayın, kıymayı bu ufalanmış ekmek, kıyılan maydanoz ve soğan içleri île karıştırın yumurta, bahar tuz katın ka­rıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. Tepsiye ve­ya hararete dayanan bir tabağa dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yağı, et suyunu ilâve edin. Fırına koyun. Su­yunu kaşıkla arada bir soğanların üstüne gezdirerek dök­mek suretiyle 20 dakika pişinin. Patates püresi ile servis yapın

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder