Elmali Cevizli Çikotoplar

14 Haziran 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Elmalı ve bir o kadarda lezzet topları adından belli olduğu gibi size bugün harika çikolatalı toplar ile karşınızdayım.


Bugün hicri yılbaşımızın ilk günü ve Muharrem ayımıza girdik.Ülkemize bizlere hayırlara vesile olsun dileklerimle.Sağlık huzur mutluluk dolu inançla yaşadığımız yepyeni bir yıl olsun.Her nefes alış verişimiz huzura mutluluğa çevrilsin.Üzüntülerimiz gökyüzünde dağılıp kaybolsun ki,Yeni yıl bize tüm sevdiklerimize güzellikleri getirsin.Sağlıkla huzurla günümüz aydın olsun arkadaşlar.
Bu güzel günümüze pratik ve kolay yapımıyla.Hafifliğiyle çayınızın kahvenizin yanında atıştıracağınız nefif bir tatlıyla başlıyalım mı?:)
Ayrıca bu tarifimi ''Gelibolu17midedenkalbe''isimli arkadaşımın Porselen demlik çay saati etkinliğine yolluyor bol paylaşımlar diliyorum.

MALZEMELER:
400 gr. Bebe bisküvisi
4 Adet orta boy elma
2 Su bardağı ceviz  
1 Tatlı kaşığı dolusu tarçın (2 kaşık da olur)


Üzerinin sosu:
1 Paket hazır çikolata sosu.
Süt (Paketteki tarife göre pişirin)
Veya buradaki soslu pastanın sosunu yapabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:
Cevizleri,bıçakla ince ince kıyın veya rondo da (yerken ağıza gelecek şekilde) irili ufaklı çekin.
Çukur bir kabın içine bisküvileri elinizle kırıklayın.
Üzerine kıydığınız cevizleri ve tarçını ekleyerek.2 kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
Bu harcın içine kabuklarını soyduğunuz  elmaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Önce kaşıkla iyice karıştırıp,sonra elinizle hafif dokunuşlarla bisküvileri ezmeden yavaşça çok az yoğurun.(Hamur yoğurur gibi yoğurursanız bisküviler iyice ezilip püre gibi olur ve lezzet kaybına uğrar.
Avucunuz da ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyükçe toplar yaparak servis tabağına dizin.

Sos için;Çikolata sosunu paketin üzerinde ki tarife göre pişirin.Üzerinin kaymak tutmaması için,soğuyuncaya kadar ara ara tel çırpıcıyla çırpın.Hazır sos yerine,sosunuzu benim gibi ev yapımı yapmak isterseniz buradaki soslu pastanın sosunu da yapabiirsiniz.

Yuvarladığınız çikotoplarınızı Servis tabağına dizin.Her elmalı topun üzerine 1 rer kaşık sos gezdirerek tüm çikotopları soslayın. 

Tamamını sosladıktan sonra,arzunuza göre isterseniz sade,

İsterseniz,çam fıstığı,fındık veya hindistan ceviziyle üzerlerini süsleyerek servis yapın.
                            Afiyet olsun...



Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder