Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

8 Haziran 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Malzemeler :


  • 250 gr. ıspanak,

  • 6 adet yumurta,

  • 1 fincan un,

  • 2 çorba kaşığı margarin
Ispanaklı Tava Böreği Tarifi:
Haşlanmış pilicin etini kemiklerinden ayırıp didiniz.
Yumurtaları bir kaba kırıp hafifçe vurunuz. Margarini eritiniz.
Yufkalardan birinin kenarındaki kalınca kısımları kesip yağlanmış bir tepsiye seriniz. Üstüne tavuk suyu, yumurta ve margarinden meydana getirdiğiniz bulamaçtan iki kaşık gezdiriniz.
Diğer yufkaları dörde ayırıp her parçanın arasına bu­lamaçtan gezdirmek şartıyla tepsiye yayınız ve en orta­sına dîdilmiş tavuk etlerini döşeyip üstüne kaşar peyniri rendesini de gezdirdikten sonra tekrar yufkaları kapatınız ve en üste yine erimiş margarin ve yumurta gezdirip fı­rına sürünüz.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder