Karnabahar suflesi

20 Haziran 2013 Perşembe

Sosyete Yemek Tarifleri

Karnabahar suflesi

?Karnabahar suflesi
Malzemeler;

300 gr. karnabahar,(haşlanmış)
4 adet yumurta,
1/2  çay bardağı süt,
150 gr tuzlu peynir,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağ
Kekik,

Yapılışı;

Yumurtaları derin bir kaba kıralım. Üzerine süt, kekik ve 2 kaşık unu ekleyip el blenderi ile iyice karıştıralım.
?
Sufleyi yapacağımız kabın içini ister yağlı kağıt serip hazırlıyalım. İster sede iyice yağlayıp(ben yağladım),  haşladığımız karnabaharları yerleştirelim.
Üzerine tuzlu peynirimizi serpelim.Yumurtalı kekikli karışımımızı üzerine dökelim. Tereyağımızı üzerine koyalım.Önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Düz bir tabağa ters çevirelim. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyelim.  ?Karnabahar suflesinin şifası;

01. Vücudumuzu güçlendirir.
02. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
03. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler.
04. Cinsel gücü ve isteği arttırır.
05. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır.
06. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır.
07. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder