Keşkül Tarifi

20 Haziran 2013 Perşembe

Sosyete Yemek Tarifleri

Keşkül Tarifi

Dün çocuklara sütlü tatlı yapmak istedim. Pirinç unualmıştım. Ne yapacağıma da karar verememiştim. Aklıma uzun zamandır yapmadığım keşkül yapmakgeldi. Sitede tarifi vardı ama ben bu tarifi de eklemekistedim. Çocuklar çok sevdi. İyiki yapmışım. 
                                    KEŞKÜLkeşkülMalzemeler:

  • 4 su bardağı süt,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı pirinç unu,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım su bardağı badem,
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi.
Yapılışı: Öncelikle bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Bademlerden  4-5 adet ayırın ve kalanını robottan geçirin. Pirinç unu, robbottan  geçirilmiş badem ve sütü  hafif  koyulaşıncaya kadar karıştırarak  kısık ateşte pişirin. Koyulaşmaya  başlayınca şekerini ve hindistan cevizini ilave edin.  Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın.Kaselere boşaltın.  Üzerini bademle  süsleyip soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder