Sosyete Yemek Tarifleri
1 kilo koyun pirzolası1 yemek kaşığı Vita
Biraz tuz ve biber.
1 yemek kaşığı domates salçası veya rendelenmiş iki büyük domates.
Pirzola Rostosu Tarifi:
Kasap tarafından hazırlanan pirzolaları birbirinden ayırmayıp. Bütün olarak alın. İki ucunu birbirine bağlayın. Pirzolaya taç şekli verin. Derin bir tencereye yağı, sulandırılmış salçayı veya rendelenmiş domatesleri koyun. Her ikisini de suyunu çekip sadece yağı ile kalıncaya kadar kaynatın. Sonra pirzolayı koyun. 1 bardak su ilâve edin. Et suyunu kısmen çekinceye kadar pişirin. Sonra az suyu ile birlikte tepsiye alın. Ara sıra kendi suyu ile ıslatarak orta hararetli fırında kızartın. Pişen pirzolanın şeklini hiç bozmadan servis tabağına alın. Ve resimde görüldüğü şekilde veya arzu ettiğiniz susuz pişirilmiş mevsim sebzeleri ile birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder