Sosyete Yemek Tarifleri
Kabak Kroket
HAFTANIN YEMEKLERİ-201
Herkese merhaba,
Bazıları kabağı çok sevmez fakat ben çok severim. Hele market rafında taptaze su gibi kabakları görünce asla dayanamam kesin alırım.
Kabak mı kabakla ne yapabilirim ki yiyorsanız yanılıyorsunuz kabakla birsürü yemek, tatlı yada atıştırmalık yapabilirsiniz. İşte kabak kroket bunlardan biri...
Tarifimiz sihirliyemektarifleri.com sitesinden alıntıdır. Orjinal tarifte hardal ve mayonez içeren bir sos tarifi de vardı. Her ikisinden de hoşlanmadığım için ben yazmayacağım. Arzu eden tarifi siteden öğrenebilir. Bence yoğurtlu bir sos çok daha başarılı olur :))
Görüşmek üzere...
Kabak Kroket
Malzemeler
3 orta boy kabak
1 su bardağı ekmek kırıntısı
Yarım bardak rendelenmiş parmesan peyniri
1 çarba kaşığı baharat
2 yumurta
Yapılışı
Kabakları parmak formunda ve boyuna çubuklar oluşturacak şekilde kesin
Kabak çubukları süzgece koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı tuz serperek yarım saat süzülmeleri için süzgeçte bırakın
Kabakları fazla tuzundan arındırmak için yıkayın ve iyice kurulayın
Öncelikle fırınınızı 220 dereceye ısıtın
1 su bardağı ekmek kırıntısı, yarım bardak parmesan rendesi ve 1 kaşık pizza baharatını karıştırın
Diğer bir kasede 2 yumurtayı kırın ve karıştırın, kabak çubuklarını önce yumurtaya sonra diğer karışıma bulayın
Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayın, kabak çubuklarını tepsiye dizin ve tepsiyi fırına verin. Pişmeleri 15 dakika alacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder