Sosyete Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Börek
HAFTANIN YEMEKLERİ-224
Herkese merhaba,
Dilimlenerek servis eden börekler bana görsel olarak hep çok başarılı gelmiştir, aynı zamanda patlıcanlı böreğe de bayılırım. Basit ve başarılı bir patlıcan böreği tarifim var bugün sizlere...
Sevgiler, görüşmek üzere
Patlıcanlı Börek
Malzemeler
3 yufka
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
İç Malzeme2 patlıcan
2 soğan
1 sivri biber
1 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
Üzeri İçim1 yumurtanın sarısı
Yapılışı
Tereyağını bir tencerede eritin. Ocaktan aldıktan sonra süt ve yumurtaları ekleyerek iyice karıştırın. Harç için, patlıcanları alaca soyup küp doğrayın ve 15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı ufak doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Domates ve biberi doğrayıp ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Patlıcanları ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumaya bırakın. Yufkayı tezgahın üzerine yayın. Üzerine her tarafına gelecek şekilde sütlü harçtan gezdirip diğer yufkayı üzerine yayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde üzerine yayıp hepsini yarım ay şeklinde kapatın. Patlıcanlı malzemeyi yufkanın geniş kenarına yayın. Kenarlarını içe katlayıp rulo yaparak sarın.Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder