Sosyete Yemek Tarifleri
Peynirli Ispanaklı Pay
HAFTANIN YEMEKLERİ-222
Herkese merhaba,
Diyet gayet iyi gidiyor. Anlaşılan hedefime çok kısa sürede ulaşacağım. Tabi kilo vermek mesele değil mesele verilen kiloları geri almamak.
Anlayacağınız bütün kışım koruma programında geçecek, o halde kış sebzeleri ile hafif lezzetler araştırayım dedim ve bakın ne buldum. Ispanak ve peynir ikilisini severim. İşin içinde biraz da hamur var ama olsun o kadarcık ta olur artık :)))
Tarifimiz hafiftarif.com sitesinden alıntıdır...
Sevgiler, görüşmek üzere
Peynirli Ispanaklı Pay
Malzemeler
- 1 kilo ıspanak
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım kuru soğan
- 1 su bardağı ufalanmış az yağlı beyaz peynir
- 1 büyük domates
Üzerini örtmek için
- Ekmek hamuru veya ince ince kesilmiş yufkalar
Yapılışı
Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. İnce ince doğradığınız soğan, sarımsak ve dilediğiniz baharatlarla, tavada biraz soteleyin. İçine peynir koyacağımız için, ekleyeceğiniz tuz oranına dikkat edin. Ardından karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Peynirin yarısını ekleyip, karıştırın. Üzerini ya ekmek hamuru ile, ya kendi yaptığınız basit bir hamur ile, ya da biraz sütle ıslattığınız yufka parçaları ile örtün. Yufkaların üzerine kabuğunu kestiğiniz domatesleri dilimleyerek yerleştirin. En üste kalan peyniri serpip, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
İçine peynir eklediğimiz için, fazladan yağ koymaya gerek yok. Bu şekilde, kalorisini de oldukça düşük tutmuş oluyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder