Renkli Kurabiyeler

6 Ağustos 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

Renkli Kurabiyeler
HAFTANIN YEMEKLERİ-217

Herkese merhaba,

Bugün görüntü ve lezzeti ile herkesin bayılacağı bir kurabiye tarifim var

Görüşmek üzere

Renkli Kurabiyeler

Malzemeler

240 gr tereyağı
100 gr elenmiş pudra şekeri
1 yumurta
½ çay kaşığı esans
300 gr un
1 tatlı kaşığı vanilin
İki renk gıda boyası
(ikisinden de 1/2 çay kaşığı)

Yapılışı

Öncelikle yağı çırpıyoruz. (çatal kullanabilirsiniz) Daha sonra elenmiş pudra şekerini yağa ekleyip yine çırpıyoruz. Yumurtayı ekleyince biraz sıvı eklendiğinden artık rahat karışmaya başlıyor. Yumurtayla beraber istediğimiz esansı da ekliyoruz. En son unu ve vanilini ekliyoruz. Karıştırılamayacak kıvama gelene kadar mikserle karıştırmayı öneriyor tarif. Sonra artık iş ellere düşüyor, geri kalan unu yoğurarak ekleyip hamur kıvamına getiriyoruz. Artık kurabiyemizin hamuru hazır. Şimdi bu hamuru üçe bölüyoruz.
Bir parçasını olduğu gibi folyoya sarıp buzdolabına alalım. Diğer iki parçayı istediğiniz renkte gıda boyası ekleyip yoğuralım. Bunları da folyoya sarıp buzdolabına koyalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım. Yılbaşı için kırmızı ve yeşili, fanatikler için takım renklerini, mor-pembe gibi sevimli renkleri kullanabilirsiniz.
Kurabiyelere şekil verme kısmına gelince… Hamurlardan uzun şeritler yapıp yan yana koyuyoruz. Sonra uzun şeridimizi birer parmak kalınlığında parçalara kesiyoruz. Her bir parçayı aldığımızda iki uçtaki renk birbirine değecek şekilde yuvarlıyoruz. Yani yan yana turuncu, kahverengi ve beyaz şeritlerimiz var diyelim. Turuncuyla beyazı birbirine birleştiriyoruz. Elimizdeki parçaya diğer elimizle bastırınca yayılıp yuvarlak bir kurabiye şeklini alıyor ve renkler birbirine karışmıyor. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip 190 derecede 8-10 dakika kadar pişiriyoruz. Eğer daha küçük kurabiyeler istiyorsanız her hamur parçasını ikiye bölüp daha ince şeritler yapabilirsiniz. Veya biraz daha büyük kurabiyeler yapıp altlarına bir çubuk koyabilir ve çocuklar için eğlenceli gözüken saplı kurabiyeler yaratabilirsiniz
Afiyet olsun!




Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder