Limonlu Kek Tarifi

7 Mayıs 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

Limonlu Kek






malzemeler



  • 375 gram margarin (sanella kullandim)

  • 150 gram bugday nisastasi

  • 1 tutam toz(cay kasikgin ucu ile )

  • 300 gram toz seker

  • 5 tane yumurta

  • 1 tane vanilya sekeri

  • 5 yemek kasik limonun suyu ve kabugunun rendelenmis hali

  • 300 gram un

glasur icin malzeme



  • 250 gram pudra sekeri

  • 1 tane limon suyu 

  • üzerine 1 tane limon 

hazirlanisi



  • Yumurtayi sarisinda ayirin .

  • Yumurtanin beyazini  ilk önce derin bir kabin icersinde mikserle cirpin köpük haline gelinceye kadar.

  • Margarin  ,vanilya sekeri ve sekeride yumurtanin üzerine ekleyip kirem gibi oluncaya kadar devam cirpin.

  • Yumurta sarisini ,un , tuz 5 yemek kasik limon suyu ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.

  • Ben bor cam kullandim yaglayip unlayin .

  • Harcinizi üzerine döküp 175 derece firinda pisirin .

  • Kek firinda cikinca 1 saat kadar sogusun .

  • Üzerine Pudra sekerive limon suyunu bir kasikla iyice cirpip soguk kekin hertarafina sürün.

  • Bir limonu önceden ince ücgen dilimleyip pura sekerini ürünce hemen siralayin yapisin imon dilimleri .

  • AFIYETLER OLS



Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder