CEVİZLİ KADAYIF TATLISI

2 Nisan 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI


Kuzu tandırın üzerine  cevizli kadayıf iyi gider..:)))))))Hem de bol cevizli..

Cevizli Kadayıf için malzemeler :

  • Yarım kilo kadayıf
  • 200 gr tereyağ
  • Ceviz 
Şerbeti için :

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Çeyrek limonun suyu
Hazırlanışı :

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede kaynatıyoruz.
  2. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu sıkıyoruz ve birkaç taşım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tereyağını erittikten sonra kadayıfı elimizle küçük küçük parçalara ayırıp,didikliyoruz.
  4. Erittiğimiz ılık tereyağını kadayıfın üzerine döküp her yerine gelecek şekilde karıştırıyoruz.
  5. Tel kadayıfın yarısını tepsinin her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yaydıktan sonra küçük bir tepsi veya düz tabakla üzerine bastırıyoruz.( kadayıfın her yerine iyice bastırıp düzleştirilmeli )
  6. Üzerine dilediğimiz miktarda dişe gelicek büyüklükte ceviz serpiyoruz.
  7. Kalan kadayıfı üzerine yayıyoruz ve tekrar tepsi ve düz tabakla her yerine iyice bastırıyoruz.
  8. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkan kadayıfı ılımaya bırakıyoruz.
  10. Soğuk şerbeti,ılık kadayıfın üzerine yavaş yavaş döküyoruz.
Afiyet olsun.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder