ZEYTİNYAĞLI PRASA VE HALLEY PASTA

2 Nisan 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

ZEYTİNYAĞLI PRASA VE HALLEY PASTA


Birkaç sene öncesine kadar prasayı ağzıma bile sokmazken şimdi bir tencere dolusu prasasayı tek başıma bitirebilecek kadar çok seviyorum..
Güzel fotoğraf vermesi için az pirinçli yaptım ama tercihim bol pirinçli ve limonlu..:)))
Halley pastaya gelince,yapıp paylaşmayan blog kalmadı sanırım..:)))Defalarca yapmamağa reğmen hep son anda dolaptan çıkarıp misafirlere ikram ettiğim için fotoğrafını çekme fırsatı bulamamıştım.
Bu defa kötüde olsa, diğer yarısı olmayan bu pastadan 1 poz çekebildim..
Lezzeti için söylenecek söz yok,yapımıda çok basit ..
Denememiş olanlar için hemen tariflere geçiyorum..

Zeytinyağlı prasa için..

Malzemeler :

  • 1 tane soğan
  • 1/2 çay bardağı zaytinyağ
  • 2 havuç 
  • 1/2 kg pırasa 
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • Şeker (tercihe göre değişebilir ben 3 kesme şeker kullanıyorum) 
  • 1/2 limonun suyu
  • Yeteri kadar sıcak su
Hazırlanışı :

  1. Küp küp doğranlarış soğanları ve halka halka veyar yarım ay doğranmış havuçları zeytinyağında sararana kadar kavuruyoruz.
  2. Yıkayıp,temizlediğimiz  ve yarım parmak büyüklüğünda doğradığımız pırasaları ekleyip ve diriliğini kaybedene kadar 5 dakika kavurup,yeteri kadar sıcak su ekliyoruz.( önce 1 su bardağı dökültükten sonra ihtiyaç oldukça ilave edilebilir.)
  3. Limon suyunu,şekerini ve tuzunuda ilave ediyoruz.
  4. Prasalar biraz yumuşadıktan sonra  pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
  5. Pırasalarve pirinçler tamamen yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



Halley pasta için malzemeler:

  • 10 adet halley
  • 1 pk krem şanti ve 1 bardak soğuk süt
  • 1adet muz
  • 1 pk çikolata sos ve 2 buçuk bardak süt
Hazırlanışı :
  1. Halleyleri küçük küçük doğrayın yada elinizle parçalayın.
  2. Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın.
  3. Muzuda doğradıktan sonra tüm malzemeyi yavaş yavaş  iyice karışana kadar karıştırın.
  4. Karışımı minik bir pasta kabına yada borcama önce sitreç film serin üzerinede karışımı dökün.
  5. Üzerini kaptrıp dolapta soğumaya bırakın.
  6. Bu sırada çikolata sosunu hazırlayın ve karıştıra karıştıra soğutun.(kabuk bağlamaması için karıştırılmalı)
  7. Ilıyan sosu dolaptan çıkardığımız pastanın üzerine dökün ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve tekrar dolapta bekletin..
Afiyet olsun.


Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder