DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Sosyete Yemek Tarifleri

Misafirlerim için kahvaltıya hazırladığım dereotlu poğaça tarifi..

MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 paket Teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI :
Hamur için dereotu hariç tüm malzemeyi kulak memesi kıvamında yoğuralım,
Dereotunu önceden yıkayıp kurulayalım ve doğrayıp hamura katalım,biraz daha un ilave edelim(dereotu hamuru yumuşattığı için)ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede pişirelim .

Sofra Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder