Sosyete Yemek Tarifleri
Yeşil mercimekli bulgur pilavı Dardar pilavı da deniyor. Mercimeğin ve bulgurun nefis uyumu ,yanında da buz gibi ayranla nefis bir pilav et yemeklerine çok yakışıyor...MALZEMELER:
- 1 su bardağı yeşil mercimek (sabahtan ıslatılmış)
- 1 baş soğan
- 1,5 su bardağı iri bulgur
- 2 kaşık tereyağ
- sıvıyağ -tuz
- 2,5 su bardağı su veya et suyu
YAPILIŞI:
Kuru soğanı küçük doğrayıp sıvıyağda kavuralım ,yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve mercimeği ilave edelim
tereyağ ve tuzunu koyup karıştıralım suyunu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Üzerine kağıt
havlu koyup 15 dakika dinlendirelim ve servis yapalım.
Arzu ederseniz servis yapmadan üzerine kuru nane ve pulbiber dökebilirsiniz çok yakışıyor.
Sofra Yemek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder