Etli Lahana Dolması Tarifi

24 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Lahana ve etli hemde dolma yanlış duymadınız işte en kolay hızlı dolma tarifleri sizlerle.
Malzemeler :


  • Yarım kilo kıyma

  • 4 çorba kaşığı yağ

  • 3 büyükçe soğan

  • 1 kahve fincanı pirinç

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  • 3 bardak su

  • 1,5 kilo dolmalık lahana

  • Yarım çorba kaşığı tuz,

  • karabiber.
Etli Lahana Dolması Tarifi:

Aşağı yukarı 1,5 kMoluk dolmalık bir baş lahanayı or tasından ikiye kestikten sonra göbek kısmını çıkarın. İçin­de su bulunan tencereye koyup üzerine de tuz serperek” kuvvetli ateşte bir taşım kaynatınız. Lahanaları delikli kep­çeyle sudan çıkarıp soğuttuktan sonra damarlı sert bö­lümlerini ayıklayıp, el büyüklüğünde parçalara bölünüz. Lehanalar pişmekte iken, başka bir tencereye rendelen­miş soğan, pirinç, kıyma, tuz biraz karabiber biraz da su i’âve ettikten sonra iyice yoğurunuz. Kıymadan ceviz bü­yüklüğünde parçalar kopararak, bunları lahanaların içine koyunuz. Sigara sarar gibi yuvarlayarak dolmaları hazırla­yınız. Sarılan dolmaları pişeceği tencereye yerleştiriniz. Üzerine yağ, sulandırılmış salça katarak tencereyi kapa­yın ve ateşe koyunuz. Orta ısıdaki ateşte 30 – 40 dakika arasında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder