Haşhaşlı Tatlı Tarifi

10 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Nefis bir tatlı olsa da yesem diyorsanız hemen yapmanız gereken bir tatlı tarifi. Gerçekten tadı damağınızda kalacak...






MALZEMELER:
Keki İçin:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1.5 su elenmiş  bardağı un
2 paket kabartma tozu

Üzeri için:
2 paket krem şanti

Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker.



YAPILIŞI;


  • Önce şerbetini hazırlayalım.Tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya başladıktan 5-6 dk sonra altını kapatalım.

  •  Dikdörtgen fırın kabını tereyağı veya margarinle yağlayalım ve haşhaş tohumundan serpelim.

  • Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpalım.

  • Üzerine süt,sıvıyağ,haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştıralım.

  • Hazırladığımız karışımı  yağaldığımız fırın kabına dökelim.

  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dk. pişirelim.

  • Fırından çıkardıktan yaklaşık 10 dk kadar sonra şerbeti dökelim.

  • Krem şantiyi sütle çırpıp üzerine yayalım ve dolapta soğumaya bırakalım.

  • Soğuyup dinlendikten sonra servis edelim.


                                     

AFİYET OLSUN...

Lezzetli en yeni tatlı tarifleri ile hanımlara özel muhteşem paylaşımlar

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder