Leziz Gül Tatlı Tarifi

10 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Serbetsiz hali gül tatlisinin

Pisirilmedenki hali






hamuru icin malzemeler


  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 yumurta

  • yarim  paket kabartma tozu

  • 2 paket vanilin

  • 2 kaşık irmik

  • 1 kaşık limon suyu

  • Aldığı kadar un

  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

  • kabuksuz findik
Şerbeti İçin malzemeler


  • 3,5su bardağı şeker

  • 3,5 su bardağı su

  • ceyrek limon suyu

hazirlanisi yaklasik 35 tane gül tatlisi cikdi bu malzemeden



  • Tereyağı derin bir kaseye alınır. Diğer malzemeler ile beraber iyice karıştırılır. Un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.

  • Hamura gıda boyasını katılır ve iyice her yeri aynı rengi alması için tekrar yoğurulur. 

  • Ben kirmizi ve pembe rekden cay kasiginin ucu ile ilave etdim 

  • Hamuru merdane ile acin . Hamuru küçük çay bardağı ile bastirtarak kesilir.

  • Tüm hamur biten deyince bu islemi tekrar yapin

  •  4 tanesi üst üste koyulur resimde görüldügü gibi. En üstünden başlayarak yuvarlanır ve ortasından kesilir.

  • Tepsiye dizilir.

  • Üzerine bir findik bastirarak birakin  Fırında 180 derecede pişirilir.

  • Serbetinizi iyice haslayip ilimaya birakin.

  • Ben tatlim da serbetde ilikken serbeti tatlinin üzerine düküp tatliyi bir kez ters cevirip sonra servis tabagina siralayin.

  • Bu tatliyi  komsumun mevlidine götürmek icin yaptim.


Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder