LEZZETLİ PEYNİRLİ BÖREK

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Sosyete Yemek Tarifleri

Hayırlı Cumalar Sevgili Ahter in çay davetinde hazırladığı kek kalıbında börek tarifini paylaşmak istedim .Çok şık göründüğü gibi ,çok ta lezzetli bir börek oluyor. Denemenizi öneririm tabi bir kaç pişirme önerisini de söylemeden geçmek istemiyorum .

Kek kalıbınız küçükse 3 yufkadan yapın ,çünkü pişerken çok kabarıyor taşabilir, soda ölçüsünü de azaltabilirsiniz.
Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt veya 2 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ



İç Malzemesi:

  • maydanoz+peynir

Yapılışı:
Büyük bir kasede sosu hazırlayalım ,kek kalıbımızı yağlayıp ilk yufkayı içine serelim,ikinci yufkayı ikiye
bölüp sosa batıralım içine yayalım,peynirli harcı içine yayıp işlemi devam edelim.En son üstünü kapatıp
kenarlarını sıkıştıralım ve ortasından bir kaç delik açalım. Kalan sosu üzerine döküp  dolapta en az 2 saat bekletip 150 derecede pişirelim.


Sofra Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder