Ot Tava Yemek Tarifi

10 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Bu aralar hemen her gün yaptığım bir yöresel lezzet. Karadenize has basit ama güzel bir tarif.

?


MALZEMELER:


  • 5 tane pırasa

  • 6-7 yaprak pazı

  • 4-5 tane yeşil soğan

  • yarım deste maydanoz

  • tuz,mısır unu,zeytinyağı

YAPILIŞI:


  • Pırasa,pazı,yeşilsoğan,maydanoz ince ince doğranır.

  • Yeteri kadar tuz atılır.

  • 1,5 yemek kaşığı kadar mısır unu ile alt üst edilir.(unu göz kararı ilave ediyorum ama çok olmamalı mısır unu.)

  • Yanmaz tavaya birazcık zeytinyağı koyup az kızdırıyoruz.

  • Karışımımızı tavaya koyuyoruz.

  • Kısık ateşte alt üst ederek kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN...

Lezzetli en yeni karadeniz yemek tarifleri ile hanımlara özel muhteşem paylaşımlar

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder