Karadeniz Turşu Kavurma

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Karadenize özgü ve buradaki herkesin çok sevdiği bir lezzet. Özellikle arkadaş toplantılarında neredeyse olmazsa olmazı diyebilirim.



Yemeğe istemezseniz lahana ve havuç turşusu koymadan da yapabilirsiniz. Burada da genelde bu ikisini koymadan yapıyorlar ama benim yaptığım gibi yapan da çok.İsteğinize kalmış.

                                   

 MALZEMELER:


  • Fasulye turşusu

  • Beyaz lahana turşusu

  • Havuç turşusu

  • 2 adet kuru soğan

  • 1 yemek kaşığı domates salçası.



HAZIRLANIŞI:


  • Turşuları bir kaç saat öncesinden suda bekletiyoruz.

  • Suyunu sıkıyoruz ki ekşi olmasın diye.

  • Daha sonra çokta ince olmamak kaydıyla doğruyoruz.

  • Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede pembeleşene kadar kavuruyoruz.

  • Domates salçasını ekleyip bir iki çeviriyoruz.

  • Son olarak turşularımızı ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.


Lezzetli en yeni yemek tarifleri ile hanımlara özel muhteşem paylaşımlar

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder