Susamlı Tatlı Simit Tarifi

10 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Simit saraylarını aratmayacak güzellikte evde simit tarifi sizler için sunuyorum.















  • 200 gram tereyağı

  • 200 pudra şekeri 

  • 2 adet yumurta (1 yumurta beyazini üzerine ayirin )

  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt

  • 1tane  vanilya sekeri

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • 1 tane portakal kabugu rendesi

  • Yarım paket kabartma tozu 

  • 3,5 su bardağı tam buğday unu (bardaklarin boyutlarida ayni olmaya biliyor ben yaklasik 4,5 su bardak un yeteli geldi  unu aldigikadar hamur elinize yapışmayincaya kadar 


Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?


  • Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın üzerine sürmek icin. .

  • bir kabin icersinde tereyag ,yoğurdu , 1 yumurta beyazi ,2 tane yumurta sarisi ve pudra sekerini ilk önce mikserle cirpin.

  • Portakal kabuğunu , limon kabuğunu , yarim paket kabartma tozunu ekleyin.

  • Hepsini birlikde yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin. Ben tarifdekindern bir su bardak kadar daha fazla un ilave ettim .

  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.

  • Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.

  • Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin. 



Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder