Pırasalı Börek Tarifleri

10 Mayıs 2013 Cuma

Sosyete Yemek Tarifleri

Pırasalı çok faydalı bir sebze. Ama çocuklara yediremediğimiz zamanlarda pırasa ve havucu börek içi yaparak yedirebileceğimiz bir tarif.Bir pazar pırasa ve havucun karışımından iyi bir börek olur diyerek yaptığım ve afiyetle yedirdiğim bir börek oldu.Biraz fazla yaptım kalanı pişmeden buzluğa attım.Misafir geldiğinde üzerine yumurta sarısı sürerek fırında 15 dk'da pişen hazır bir ikramınız oluyor.




MALZEMELER:


  • 4 yufka

  • yarım kg ince kıyılmış pırasa

  • 4 adet rendelenmiş havuç

  • tuz,karabiber,pulbiber
İÇİNE SÜRMEK İÇİN


  • 1kase yoğurt

  • 1 yumurta

  • sıvıyağ

?



HAZIRLANIŞI



  1. Önce pırasaları iyice yıkayıp çok ince kıyıyoruz.


  2. Havuçları rendeliyoruz.


  3. Bir tavada rendelenmiş havuçları sıvıyağda  2-3 dk çevirdikten sonra pırasaları ekliyruz.


  4. Tuzunu,karabiberini,pulbiberini ekliyoruz.Pişiriyoruz.


  5. Ocaktan alıp iç harcımızı ılımaya bırakıyoruz.


  6. Yufkayı tezgahın üzerine serip yoğurtlu harcımız sürüyoruz.


  7. Yufkayı dörde bölüyoruz.


  8. Pırasalı ve havuçlu harcımızı geniş tarafına koyuyoruz.


  9. Yufkayı rulo gibi sarıp içe kıvırıyoruz.


  10. Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.


  11. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yufkaları yerleştiriyoruz.


  12. Kalan yoğurtlu harçtan böreklerin üzerine sürüyoruz.


  13. Bir yumurtanın da sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.


  14. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...

Lezzetli en yeni börek tarifleri ile hanımlara özel muhteşem paylaşımlar

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder