Dilber Böreği Tarifi

8 Haziran 2013 Cumartesi

Sosyete Yemek Tarifleri

Malzemeler :


  • 650 gr.

  • 500 gr.tereyağı

  • Yarım demet dereotu

  • Yarım demet maydanoz

  • 250 gr. beyaz peynir

  • 3 yumurta

  • Tuz.
Dilber Böreği Tarifi:
Yaprak hamuru yapılır 4 mm. kalınlığında açılarak kı­yılmış tereotu, maydanoz, yumurta akı karıştırılır. Peynir, hamurun kenarına 5-6 cm. ara ile konur. Aralarına yu-
murta sarısı sürülür. 6-7 cm. çapında nemse kalıbı ile dilimlere kesilir. Tepsilere dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder