Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır

9 Haziran 2013 Pazar

Sosyete Yemek Tarifleri

Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır

 Fırında yapacağımız yemekler özellikle odun fırınında yapıldığı taktirde yapılan her yemeğimizin ayrı bir lezzet katacaktır. Özellikle Tavuk ve benze tarzı yemeklerimizin Odun fırınlarında yaptımızıda ektra lezzetler katacaktır fırın kokusu. Ama bu illaki odun fırınında olacak diye bir olayda yok evimizdede hazırlayacağımız tavuklu yemeklerimize katacağımız farklı baharatlarla çok lezzetli yemekler hazırlayabiliriz.

Fırında Tavuk İçin Malzemeler:

  •  4 Adet Orta Boy Tavuk Budu
  • Bir Adet Sogan
  • 4 - 5 Diş Sarımsak
  • Sıvı Yağ
  • Evde Varsa Kekik Yoksa Kuru Nane
  • Kırmızı Pul Biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • İki Adet Domates
  • Domates salçası ve bir Miktar biber salçası
Fırında Tavuk Yapımı: 
Öncelikle Tavuklarımızı derisinden ayırıyoruz Soganımızı  sarmısağımızı soyuyor. Fırın Tepsimizin içerisine tavuk dubumuzu biraz haşladıktan sonra tepsimize koyuyoruz. Üzerine soganımızı sarmısağımızı tuz karabiber pul biberimizi ilave ediyoruz. Domateslerimizi ve isteye baglı olarak yeşil biberlerimizi ilave ediyoruz. Biber salçası ve domates salçasını ayrı bir kapta suyla bir miktar yumuşatıyoruz ve hazırladığımızı malzemeler üzerine gezdiriyoruz. En son Olarakta malzemelerimiz üzerine yağımızı gezdiriyoruz. Hazırlanan yemeğimizi fırınımıza bırakyoruz ve tavuklarımız pişince yemeğimiz hazır..( Yöresel olarak yapılan bu yemek odun fırınlarında yapıldığında yemeğimiz ayrı bir lezzet katacaktır.)
 AFİYET OLSUN 



Fırında Tavuk Tarifi yapımı, Fırında Tavuk Tarifi neler koymalıyım, Fırında Tavuk Tarifi nasıl yapılır, Fırında Tavuk Tarifi kaç saatte pişer, Fırında Tavuk Tarifi online yemek, Fırında Tavuk Tarifi en yeni tarifler,

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder