Ispanaklı Börek

18 Haziran 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

Lezzetli çıtır harika görünümlü Ispanaklı Börek tarifi bugüne özel sizlerle.



MALZEMELER



4 tane yufka

Yarım kilo ıspanak

1 tane büyük boy soğan

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta

Tuz

Karabiber

Pulbiber



YAPILIŞI



Öncelikle soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. İrice doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Ispanakları fazla pişirmeden ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Dilerseniz peynirde eklenebilir.



Sosu için yumurta, yağ ve sütü bir kapta çırpıyoruz. Yufkayı sosla biraz ıslatıp harcımızı koyup, rulo şeklinde sarıyoruz. Yağladığımız tepsinin ortasına gül şeklinde dolandırıyoruz.



Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlıyoruz. Kalan sosu üzerine döküyoruz. 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN...


Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder