Kahveli Sıkma Kurabiye

6 Ağustos 2013 Salı

Sosyete Yemek Tarifleri

Kahveli Sıkma Kurabiye
HAFTANIN YEMEKLERİ-231

Herkese merhaba,

Uzun süren tatil ve biraz da tembellik yüzünden bu defa 2 hafta gibi uzun bir süredir tarif yayınlayamadım. Öncelikle beni izleyen herkesin geçmiş Kurban ve Cumhuriyet bayramlarını kutlarım.
Evet nerde kalmıştık...

Güzel bir Kurabiye tarifi ile karşınızdayım
 
Sevgiler, görüşmek üzere


Kahveli Sıkma Kurabiye


Malzemeler
kurabiye hamuru için

110gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı şeker (90gr)
1+1/4 su bardağı un (170gr)
3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kahve (türk kahvesi)
1/4 çay kaşığı tuz

dolgu kreması için

1/2 su bardağı labne peyniri (süzülmüş)
2 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı şeker


Yapılışı

Tereyağını küp küp kesin mikserle iyice eriyene kadar çırpın. Şekeri ve yumurta sarılarını ekleyin bu defa şeker eriyene kadar iyice çırpın.
Kahve,  tuz ve unu bir kapta iyice karıştırın ve diğer karışıma döküp kaşık yardımıyla karıştırın. kahveyi türk kahvesi olarak yada aynı ölçüde dilediğiniz başka bir kahve çeşidiyle değiştirebilirsiniz.
Sıkma kurabiye hamuru diğer kurabiye hamurlarına göre daha cıvık oluyor bu yüzden sakın fazladan un eklemeyin. Kurabiye sıkma aletiyle ya da krema torbasına doldurarak yıldız şekilli duy ile kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 er cm aralıklarla sıkın. Yaklaşık 40 tek 20 çift kurabiyeniz olacak.
170 derecelik fırında 20 dk altın rengi alana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Yarım saat kadar peçete serilmiş süzgecin içinde labne peynirini iyice süzün. Labne p. krema ve şekeri bir kabın içinde şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dk çırpın. Üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında akışkanlığı gidene kadar bekletin. Kahve aroması daha belirgin olmasını isterseniz kremayada bu aşamada 1 tatlı kaşığı kadar kahve koyabilirsiniz. Krema kaşıktan hala akıyorsa bir süre daha buzdolabında bekletin. Servis yapmadan 20 dk kadar önce kremayı kurabiyelerin arasına 1 tatlı kaşığı kadar sürün.








Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder