Makarnaları kaynayan tuzlu suda hafif diri olacak şekilde haşlayın.
Üzerinden bol su geçirerek soğutun (makarnaların soğuk olması kalıptaki margarinin erimemesi için çok önemli).
Fırına dayanıklı derin kaseyi yada tek kişilik küçük kaseyi margarinle iyice yağlayın (tek kişilik yaparsanız her seferinde ayrı yağlayın erimesin).
Yağladıktan sonra hemen döşemeyecekseniz kalıbı buzdolabında bekletin.
İşin en zahmetli kısmı olan makarnaları dizmeye en dibinden başlayın tam ortası açık kalabilir küçük parçalarla ortasını kapatabilirsiniz.
Makarnaları gelişi güzel değilde, biten makarnanın peşinden diğerini birleştirerek düzenli bir şekilde dizin ve dizme işlemi bitince kalıbı buzdolabında 10 dk bekletin.
Kıyma, köfte harcı, yumurta, kıyılmış maydanoz ve 1-2 çay bardağı su ile köfteyi yoğurun.
köfteyi dizilmiş makarnaların üzerine makarnaları düşürmeden dikkatlice kapatın (makarnayı düşürmemek için köfteyi elinizde sekil verip makarnanın üzerine yapıştırabilirsiniz).
Kalan makarnanın üzerine sosu için beyaz peynir, kaşar peynir, kıyılmış maydanoz, sut, yumurta, sıvı yağ ve tuzunu karabiberini atıp hepsini birlikte karışırın ve kalıptaki köftenin üzerine yeteri kadar yerleştirin.
Üzerine biraz kaşar rendesi serpip tekrar üstünü makarnayla dizin.
Önceden ısıtılmış orta ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Makarna piştikten sonra kalıptan çıkarınca yayılmaması için mutlaka kalıbın içinde dinlendirin.
Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder