Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Lahana Dolması

 Zeytinyağlı Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy lahana
2 soğan
1.5 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı Karabiber
2 küp şeker
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 fincan zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu


Hazırlanışı
Lahana yaprakları ayrılır.
Kaynayan suda beş dakika haşlanarak sarmaya hazırlanır.
Soğanlar küp küp doğranır.
Teflon tencerede sıvıyağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Pirinçler soğanlarla kavrulur.
İnce doğranan yeşillikler ve baharatlar eklenerek kavurma işlemi sonlanır.
Bir buçuk su bardağı su katılan pirinçler pilav gibi suyu çekmesi beklenir.
Suyunu çeken iç harç ılımaya bırakılır.
Dolmalar sarılarak tencereye yerleştirilir.
Dolmaya bir su bardağu su,domates suyu,zeytinyağı eklenir.
 Kısık eteşte bir saat pişen dolmalar ılınınca servis yapılır.

Afiyet Olsun


Lezzet Ustaları Gürme Kurabiye Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Gürme Ev Baklava Tarifi

Ramazan bayramı geliyor işte size bayram için Ev Baklava Tarifi paylaşımı sunuyoruz.



Baklava Malzemeleri


1 çay bardağı yoğurt


1çay bardağı sıvıyağ


1çay bardağı süt


1çay bardağı tereyağ erimiş


1yumurta


1paket kabartmatozu.


1çay kaşığı karbonat


1çimdik tuz


Un


Üstü İçin


1 paket margarin veya tereyağ


2 su bardağı sıvıyağ


Şerbet İçin


4 su bardağı şeker


4 su bardağı su




Hazırlanışı

Malzemelerle çok yumuşak hamur yoğuruyoruz.Hamur dinlendikten sonra üç eşit parçaya bölünüp,böldüklerimizi tekrar 14 pazı yani toplam 42 pazı elde edelim.Tabak büyüklüğünde açtığımız pazıların arasına nişasta serpelim.Üst üste on kat olunca  oklava ile tepsimiz büyüklüğünde açalım ve dövülmüş ceviz serpelim.Bu işleme 40kat oluncaya kadar devam.2 pazıda üstüne arıca açıp düz şekilde serelim .İstediğimiz gibi kesip üstüne yağını gezdirip 170 derecede 50 dakika pişirelim ama fırınına göre değişir.Sıcakken isterseniz yağını süzdüre bilirsiniz.Şerbetleyerek servis yapılır.



Afiyet Olsun







Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Fırında Sütlaç Kolay Tarif

Gürme tatlılar olarak kolay prafik Fırında Sütlaç Tarifi paylaşıyoruz.


 







Fırında Sütlaç Malzemeleri


1 litre süt


1 çay bardağı pirinç


3 su bardağı şeker


2 su bardağı su


2 yemek kaşığı nişasta




Hazırlanışı

Bir çay bardağı pirinç iki su bardağı su ile suyunu çekip taneler irilene kadar kaynatılır.Ayrı bir tencerede süt kaynatılır içine pişen pirinç  katılır.Bir taşım kaynayınca şeker ve nişastası ilave edilir.10dakika daha pişirilir. Pişen sütlaçlar ılınınca fırın kaplarına paylaştırılıp,fırın tepsisine dizilir .Tepsiye 2 kupa su ilave edilip 250 derecede üstleri kızarıncaya kadar fırınlanır.


Afiyet Olsun

 


 



Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Gürme Kabak Tatlısı Tarifi

Gürme yemek tarifleri olarak size şimdi Kabak Tatlısı Tarifi veriyorum.


 





Kabak Tatlısı Malzemeleri


2 kilo kabak


1 kilo toz şeker


1 çay bardağı su


Hazırlanışı


Kabakları soyup  dilimleyelim.Tencereye dizdiğimiz kabakların üstüne 1 kilo şekerimizi ve 1 çay bardağı suyu ilave edip yarım saat hızlı,yarım saat kısık ateşte pişirelim.Biz pişerken biraz  tarçın ilave ediyoruz hoş koku veriyor tavsiye ederim .

Afiyet Olsun

 


 



Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Meyveli Pasta Tarifi

Gürme yemek tarifleri olarak sizlere şimdi inanılmaz lezzet Meyveli Pasta Tarifi siz hanımlara özel paylaşıyorum.




Meyveli Pasta Malzemeleri


Pandispanya İçin


3 yumurta


3 kahve fincanı şeker


3 kahve fincanı un


1 paket kabartma tozu


1 su bardağı muzlu süt


Üstü için


3 paket kremşanti


1paket bitkisel jöle


10 tane bitter yaprak çikolata


Yarım çay brd süt


Kivi,Vişne,Muz



Hazırlanışı

Üç yumurta ,üç fincan şeker bir cam kapta 10 dakika çırpılıp ,üstününe küçük elek yardımıyla un ve kabartma tozu elenerek çırpmaya devam edilir.yağlayıp unladığımız küçük yuvarlak kalıba malzeme dökülür 170derecede 30 dakikada pişirilip soğuduktan sonra ip yardımıyla ikiye bölünür.Bir su bardağı muzlu sütle ikiye böldüğümüz parçaları ıslatalım.Hazırladığımız şantiyle kapladığımız pastamızı sütle erittiğimiz çikolatayı kenarlarına gezdirip meyvelerle ve jöle ile istediğimiz gibi süsleyelim.



Afiyet Olsun



Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Piramit Pasta Tarifi

Piramit Pasta Tarifi ile Muhteşem tatlar sizler için sadece burada.


 






Piramit Pasta Malzemeleri


3 paket kare bisküvi


2 tane muz


1 su bardağı süt


Kreması İçin


Yarım kilo süt


Yarım su bardağı nişasta


Yarım su bardağı şeker


2 paket krem şanti


1 bardak rendelenmiş çikolata




Hazırlanışı

Süt,nişasta ve şekerden  oluşan kremamızı pişirip soğutuyoruz.Sonra iki paket şantiyi içine döküp mikserle çırpıyoruz.Üç sıra bisküviyi istediğimiz uzunlukta folyanın üzerine diziyoruz.Üzerine kremayı sürüp, bir kat daha bisküvi,krema,bir kat daha bisküvi krema sürüp muzu orta sıraya uzunlamasına yerleştiriyoruz.Folyanın iki uç kısımlarından tutup yavaşça birleştiriyoruz.Buzdolabında dinlendirdikten sonra folyasını açıp üzerini krema ile kaplayıp süslüyoruz


Afiyet Olsun

 


 



Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Pastanın muzlusu hemde rulo olarak sizlere lezzet tarifi sunuyorum. Muzlu Rulo Pasta Tarifi




Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri



  • 5 yumurta

  • 4 kahve fincanı şeker

  • 4 kahve fincanı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • Krema

  • 3 paket şanti

  • 1/2 çay bardağı yeşil fıstık

  • 100 gr beyaz çikolata rendesi

  • 2 tane muz

  • 3 su bardağı süt

Hazırlanışı

Cam kabımızda yumurtalarla şekeri beş dakika mikserle çırpalım.Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katıp çırpalım.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcımızı eşit şekilde incecik yayalım,önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 9 dakika pişirelim.Ayrı kapta 2 su bardağı sütle şanti hazırlayalım.Pişen kekimiz hafif ılınınca bir bardak şekerli sütle ıslatalım.sonra şantiyi sürelim.Dar kısmının ucuna muz yerleştirip kağıt yardımıyla rulo şeklini verelim.Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün kalan krema ile kaplayıp çikolata rendesi ve fıstıkla süsleyelim.


Afiyet Olsun






Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Muzlu Yaş Pasta Tarifi

Muzlu Yaş Pasta Tarifi 2013 yılında en çok yapılan tarifler arasında yerini almış durumda.








Muzlu Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri


  • 4 yumurta

  • 4 kahve fincanı şeker

  • 4 kahve fincanı un

  • 1 kahve fincanı ılık su

  • 1 paket kabartma tozu

  • Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt

  • 1/2 su bardağı un

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1.5 su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya

  • 2 paket şanti

  • 1 çay bardağı süt(kıvam açmak için)

  • Pastayı Islamak İçin

  • 1/2 muz

  • 1 kahve kupası süt

  • 3yemek kaşığı şeker

  • Üzeri ve Araları İçin

  • 3 tane muz

Hazırlanışı



Yumurtalar,şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpılır.

Un, kabartma tozu ve sı eklenerek çırpma işlemi devam eder.

Kek kalıbını sıvıyağla yağlayıp una buluyalım ve pandispanyayı kalıbımıza boşaltalım.

150 derecede önce yarım saat sonra 100 dereceya indirdiğimiz fırın ısısında yirmi dakika daha pişirelim.( kek daha çok kabarıyor.)

Kolay kesebilmek için kekimizi bir saat dinlendirelim.

Kreması için tencereye süt,şeker,un karışımını alıp çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyulana kadar pişirelim.

Pişen kremayı soğuması için bekleyelim.

Soğuyan kremaya bir paket şanti ve süt ekleyerek mikserle çırpalım.

Blendır yardımıyla muzlu sütümüzü hazırlayalım.

Muzları halka halka doğrayalım ve pastamızı süsleme aşamasına geçelim.

Dinlenen kekimizi naylon ip yardımıyla üçe bölelim.Yada bıçakla keselim.

İlk katını muzlu sütle eşit miktarda ıslayalım,krema ile bulayalım ve muz dilimleriyle kremanın üstünü kaplayalım.

Aynı işlemi ikinci kata uygulayalım.

Üçüncü katıda kremayla kaplayıp ayrıca bir paket şanti çırpıp krema torbasına dolduralım.Pastanın üzerine şantiyle şeritler yapıp muz dilimleriyle süsleyelim.

Yapımı meşakkatli ama yemesi bi o kadar güzel muzlu pastanın. Hatta dilim olarak hiç çekmeye fırsat bulamadan tükettik.






Afiyet Olsun 







Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Kakaolu Rulo Pasta

Kakaolu Rulo Pasta 


Kakaolu Rulo Pasta Malzemeleri
  • 5 yumurta
  • 5 fincan şeker
  • 5 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük paket kakao
  • Kreması İçin
  • 1 kilo süt
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 paket kremşanti
  • Süs İnci çikolatalar
  • 1 su bardağı şekerli süt
Hazırlanışı
Süt,un ve şeker tencereye alınıp çırpılarak pişirilir,Pişen krema derin çırpma kabına alınır ve ılınınca 2 paket kremşanti toz şeklinde içine katılıp çırpılır.Yoğunlaşan krema dolapta bekletilir.
Cam kapta yumurta ve şeker 5 dk mikserle çırpılır.Un,kabartma tozu,kakao ve (3yemek kaşığı su kakao sulandırmak için)katarak çırpmaya devam edelim.Yağlı kağıt serdiğimiz geniş fırın tepsisine çırptığımız harcı dökelim,ıspatula yardımıyla incecik yaydıralım.Önceden ısıtılmış 200 derecede 10 dk pişirelim.Fırından çıkınca kağıdı ile rulo yapalım ve tekrar açalım bir bardak şekerli sütle her yerini ıslayalım.Kremayla bulayıp rulo şeklini verelim.Pastanın üstünüde kremayla kaplayıp inci çikolatalarla süsleyelim.
Afiyet Olsun

 



Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Patatesli Haşlama Yemeği Tarifi

Yemek pişirmek ustalık ister özellikle ana yemekler için size Patatesli Haşlama Yemeği Tarifi sunuyoruz.



 

Haşlama Malzemeleri


Etli kemik


2 soğan


2 havuç


2 patates


Tuz karabiber


Et suyu




Hazırlanışı

Önce etli kemiği düdüklüde haşlıyalım.Etleri kemikten ayıralım iri iri doğrayalım.Tencereye sırasıyla piyaz doğradığımız soğan ,küp şeklinde doğradığımız havuç ve patatesleri koyup malzemelerin üzerini geçecek kadar et suyu, tuz ,karabiber ve etlerimizi ilave edip 10 dk hızlı ateşte, 40 dk kısık ateşte pişirelim. Pişen haşlamamızı limon ve karabiber eşliğinde servise sunalım. 



Afiyet Olsun



Muhteşem Lezzet Gürme Patates Yemeği Tarifleri Sizlerle.

İncele !

Lezzetli Tarif Boşnak Mantisi




Malzemeler 400 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Yoğurt
Sıvı yağ
Aldığı kadar un

Yapılışı:Unun üzerine bir tutam tuz serpilir ve azar azar su dökülerek toparlanan kadar yoğrulur. Hamur 10 adet bezeye ayrılıp içi hazırlanana kadar dinlendirilir. İçi için; 3 adet kuru soğan robotta çekilir ya da küçük küçük kıyılır. 400 gr kıymanın üzerine soğanlar eklenir ve 1’er silme çay kaşığı karabiber ve tuz serpilip mantı içi yoğrulur. Dinlenen 10 beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Araları sıvı yağ ile yağlanarak üst üste serilir. Öncelikle üzt üzte serilen 5 kat hamur alınır ve elde çekilerek genişletilir. Elde döndürülerek açılır ve 1 mantı hamuru elde edilir. Hamur 4 parmak kalınlığında karelere kesilir. Mantı içi karelerin ortasına yerleştirilir ve hamurlar zarf şeklinde kapatılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Kalan 5 kat hamur da aynı şekilde açılır, kesilip mantı içi yerleştirildikten sonra kapatılıp tepsiye alınır. Hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanır ve fırında pişirilir. 3 diş sarımsak ezilip yoğurtla karıştırılır. Mantılar pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartılır ve üzerine sarımsalı yoğurt dökülüp tekrar fırına verilir. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun:)

İncele !

Çilek Receli ve Sweetvia



Merhaba istanbuldan geldim:) son hız yemek tariflerine devam:) sağlıklı bir tarifle başlıyoruz tam çilek zamanı bütün meyvalarla reçel deneyip sizlerle paylaşacağım:) hem sağlıklı hem kalorisiz:)))

1 su bardağı doğranmış çilek
15 paket (15 gr) SWEETVİA

ocağı mum ışığı gibi azıcık açtım çilekleri küçük tencereye ekleyip 2 çorba kaşığı su ekledim suyu çekene pişirdim sonra SWEETVİA LARI  ekledim 10 dk.daha pişirdim missss gibi reçelimiz hazır:) SWEETVİA 0 kalri rahat rahat yiyelim reçelleri:)))

İncele !

Etli Havuçlu Pilav Tarifi




Yemek seçen kızım bile bayılarak yediği pilav.hem çok lezzetli,hem sağlıklı:)
Malzemeler:250 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 1 tane havuç
Yapılışı:250 gram kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulup 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür ve et yumuşayana kadar  1-2 taşım kaynatılır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış biraz haşlanmış( çok haşlamayın lapa olur)buğday ve 1 su bardağı nohut ve havuçlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)

İncele !

Paskalya Çöreği Tarifi 2013



Mesala yarın minik kek yapma günümüz küçücük kek kalıpları aldık onları deneyeceğiz:)paskalya çöreği de benim ve küçük kızım Alaramın vazgeçilmezidir:)bir çok tarifler denedim ama n sevdiğim tarifim bu oldu hele sakız o kadar ayrı bir lezzet verdi ki anlatılmaz yennce yaşanır:)))))))mutlakaaaa deneyin derim.Bu ölçü çok derseniz yarım ölçü yapınız.
Malzemeler:


42 gram yaşmaya(1paket)

400 gram ılık süt
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın sarının içne bir fiske de tarçın ekleyip sürdüm)
250 gram tereyağı
1 kilo un
3 tane küçük damla sakızı
1 çay kaşığı  mahlep
Üzeri için file badem

Yapılışı:

İlk önce damla sakızını havanda 1 çay kaşığı toz şeker ile dövün. Sütü ılıtın. Mayayı elinizle ufalayarak ekleyin.Toz şekeri ekleyin. 4-5 dakika bekletin.

Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Köpüren mayalı karışıma, yumurtaları ve tereyağını ekleyin. Damla sakızı, mahlep ve elediğiniz unu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşacık bir hamur elde edene değin yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin. Hamur iki katına ulaşınca, küçük bezelere ayırın. Üç uzun şerit oluşturun. Bu şeritlerden örgü yapın ve iki ucunu birleştirin. Böylece ufak örgü çörekler elde edin.

Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Afiyet olsunnnn


İncele !

Alman Pastasi Tarifi





Kendileri çokkk sevdiğim bir pastadır. benim senelerdir yaptığım tarifim mayasızdı.Sevgili arkadaşım Tijen aktay'ın sayfasını gördüğüm zaman hemen denemeliyim demiştim:) O gün bu gündür vazgeçilmez tarifim oldu:)



Malzeme

½  paket yaş maya

 3 su bardağı un,

 2 yumurta ,

 1 çay bardağı toz şeker,

 1 çay bardağı süt,

 75 gr eritilmiş margarin veya tereyağı 

Kreması için 2,5 su bardağı süt,

 1,5 çay bardağı toz şekeri, 

2 çorba kaşığı un,

 1 tatlı kaşığı nişasta,

 2 yumurta sarısı,

pişince 1 çay bardağı krema ekledim

 1 paket şekerli vanilin 

 Üzerine Pudra şekeri 

Yapılışı

Unu derin bir kabın içine aktarın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra  mayayı ilave ederek 1 çay bardağı ılık sütle birlikte parmak uçlarınızla eritin. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dk dinlendirin. Diğer yanda krema için  vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye aktarıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dk daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı,kremayı ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin. hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Merdane yardımıyla 1 parmak kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla daireler kesip tepsiye dizin. 20 dk daha dinlendirdikten sonra önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra arasını kesip kremayı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

İncele !

Karamelize Elmalı Kek Tarifi




Evettt muhteşem bir kek var bugün yayında:) Biz maaile bayılarak yedik:))) en kısa zamanda deneyin mutlaka derim:)))

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kıyılmış ceviz
2 elma
3 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Elmaları  ince ince dilimledim, yanmaz bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile elmaları soteledim şekeride ekleyip iyice karamelize olmasını sağladım.Yağlanmış kek kalıbının tabanına yerleştirdim
Bir kapta unu, vanilyayı, kabartma tozunu karıştırdım.
Diğer bir kapta yumurta,şekeri iyice mikserleyip yoğurdu,yağı tarçını , güzelce karıştırdım.en son ufalanmış cevizleri ekliyeyip,kuru malzemeyle birleştirip elmaların üzerine yaydım ve 170 derece ısıtılmış fırında pişirdim:)Biz çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz:)


İncele !

Buda Benim Çay Keyfim














Yakın dostlara hazırladığım çay masam.
Paçanga böreği
Karamelli,cevizli kek
incirli,kremalı tatlı
kısır
Meyvalı kurabiye

İncele !

Kadaylif Muhallebi Tatli Tarifi



Şaka maka 1 senedir 18 kilo verdim:))) Rejim yapmıyorum sadece beslenmeme dikkat ediyorum ve böylede çok güzel kilo verebiliyorum:) tuzu çok azalttım,çayımı şekersiz içiyorum ve tatlılarımda (kendime yaptıklerımı) SWEETVİA ile yapıyorum.Normalde bu tatlı yapılırken kadayıf ve cevizler yağda kavrulup yapılıyor ve içine krema veya şanti ekleniyor ben bunları yapmadım daha sağlıklı hale getirdim ve muhteşem oldu:)))

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un yarısı beyaz yarısı tam buğday unu
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(kendime SWEETVİALI) yaptım
2 paket vanilya gourmet
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
250 gr.tel kadayıf
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
sütü,unu,şekeri,vanilyaları tencereye alıp çırpıcıyla karıştıra,karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip mikserle 5-8 dakika göz göz olana kadar çırpılır.
bu arada fırın tepsisine kadayıflar ve ceviz yayılıp 180 derece ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirilir.soğuyunca elimizle ufalayıp muhallebi kaselerinin altına birer çorba kaşığı kadayıf ekliyeyip üzerine muhallebi tekrar kadayıf olarak paylaştıralım.Ama çok tatlı seviyorsanız kadayıflar sıcakken 2-3 çorba kaşığı toz şeker ekleyp karıştırın öyle paylaştırın.Umarım yapar beğenirsiniz.Sevgiyle...

İncele !

Rulo Salamli Omlet Tarifi



Gayet güzel lezzetli tarifler olarak şimdi size salamlı rulo omlet tarifi veriyorum.

Malzemeler:
4 yumurta
6-7 dilim salam
1 çorba kaşığı tereyağ
 1 kahve fincanı süt(Türk kahvesi)
tuz,karabiber
Yapılışı:
yumurtalar,süt baharat güzelce çırpılır.
tavaya yağ eklenip eritilir çırptığımız yumurtalara eklenir.Ocağın altını kısıp kapak kapatıp omlet pişirilir.
Sonra ortasına uzunlamasına salamlar yerleştirilip rulo yapılır ve dilimlenir.Afiyetle yenir:)

İncele !

Tel Şehriyeli Muflin Tarifi


Merhaba misafirlerim eee tabii mutluluğuma, keyfime diyecek yok:) böyle olunca bloğumu ihmal ettim:( ama yine kafadan atarak çeşitlendirdiğim patlamış mısır mesela o an doğaçlama çıktı:)sonra  ne eklesem diye düşündüm şehriyeyi gördüm üzerlerine şehriye serptim:))) ve yiyen herkesin bayıldığı bir tarif oldu:)))veee işte tarifim


Malzemeler;
1 s.b yoğurt
1 s.b sıvıyağ
3 yumurta
100 gr.kadar peynir(ben ezine kullandım)
1 kabartma tozu
pul biber, karabiber,tuz
1 su bardağı patlamış mısır(ama iyi patlamışları seçin)
2 bardak un (kek kıvamında olacak unu ona göre ayarlayın)
Yapılışı;
Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz çırpılır. baharatlar, un ve k.tozu eklenir. Sonra patlamış mısırlar,ufalanmış peynir eklenip muffin kaplarına paylaştırılır.üzerlerine tel şehriye ile süslenir(kadayıfta olur)180 derecede ısınmış fırında üzerleri nar gibi olana pişirlir.
Afiyet Olsunn.. :)


İncele !

Semizotlu Kiymali Patates Yemeği



Çorbasından kekine kadar her çeşidini severek yaptığım tek sebze yemeği herhalde:)Patatese bu kadar övgü yeter tarifime geçeyim :P

Malzemeler:
1 demet semizotu(yıkanıp ayıklanacak)
5 adet orta boy patates
250 gr.kıyma
1 büyükçe soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz,1 kahve fincanı z.yağ(biz az yağlı seviyoruz sizler tereyağ,veya başka yağ kullanıp miktarı çoğaltabilirsiniz)

Yapılışı:
Tencereye yağ ve soğanlar eklenip hafif sotelenir.Sonra kıyma eklenip iyice kavrulur salçası da eklenip kokusu çıkana 3-5 kavrulup patatesler ve semizotları eklenir sebzeler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte sotelenir daha sonra sebzelerle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.Sarmısaklı yoğutla da sade de çok güzel oluyor:)Afiyetle.

İncele !

Sakizli Lorlu Kurabiye Tarifi




Bu arada tariflerimde birikti tabii ki şimdi arka arkaya tariflerimi yayınlayacağım:)
SWEETVİALI harika bir kurabiye denemenizi tavsiye ederim:)



SAKIZLI Lorlu SWEETVİAlı Kurabiye: (20 ADET ÇIKIYOR)

1/4 su bar.z.yağ

250 gr.tuzsuz lor

50 gr.sweetvia

Yumurta 2 (1 Yumurta beyazı Üzerine kullanılacak)

1/4 limonun Suyu

1 çay kaşığı karbonat

2 su bar.tam buğday unu

2 Küçük damla sakızı



Yapılışı:

BÜTÜN Malzeme karıştırılıp yoğurulur.yağlı Kağıt serilmiş tepsiye cevizden biraz Büyük Toplar yapılıp.üzerlerine Yumurta aki sürülüp

180 Derece fırında pişirilir.Ben üzerlerine de biraz SWEETVİA serptim.

İncele !

Elmali Muhallebi Tarifleri


Merhaba umarım herkes çok sağlıklı ve mutludur.

Yine sağlıklı bir tarifle geldim SWEETVİA hayatıma girdiğinden beri 7 kilo verdim inanın:)))
ben çayı şekerli içerdim ve tatlıya hiç dayanamammm:( ama şimdi gönlüm rahat tatlımı da yiyorum çayımı,kahvemide içiyorum:)çünküüüü SWEETVİA hem tamamen bitkisel hem de 0 kalori:)))Denemekte fayda var ne dersiniz?

Malzemeler:
1 litre süt
3 yeşil elma
20 poşet(1 gramlık)SWEETVİA +4 poşet SWEETVİA(çok tatlı sevenlere az gelebilir SWEETVİA miktarını çoğaltın)
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 kahve fincanı tam buğday unu (Türk kahvesi fincanı)
1pk.vanilya
1 dolu çay kaşığı tarçın
2-3 çorba kaşığı su

Yapılışı:
öncelikle elmalar yıkanıp küp küp doğranır.Teflon tavaya elmaları yerleştirip 4 poşet SWEETVİA yı ekleyip soteliyelim suyu ekleyelim elmalar yumuşayınca ocaktan alıp tarçını serpip karıştıralım.
Diğer tarafta süt,un,nişasta,vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
ocaktan alıp mikserle 5 dakika çırpalım.ben elmaları muhallebiye karıştırıp servis yaptım, ama siz isterseniz bir kat elma bir kat muhallebi olarak kaselere paylaştırabilirsiniz.Sağlıklı başka tariflerde görüşmek üzere...



İncele !

Bol Çikolatali Pasta Tarifi



Merhaba sevgili ziyaretçi arkadaşlar. Evelki gün çok sevdiğim annesi kadar çok sevdiğim yeğenimin doğum günüydü o unuttum zannetti:)))ama ben pastasını yapıp gelmesini bekledim:)çok mutlu oldu canım benimmm:)
hep mutlulukla kutla doğum günlerini inşallah teyzesinin canııııı:)Veee geçelim bu güzel pastanın tarifine:)

Malzemeler:
1pk.kedidili bisküvi(kenarları için)
4 yumurta
4 fincan şeker(Türk kahvesi fincanı)
4 fincan un
2 çorba kaşığı kakao
1 fincan süt
2 çorba kaş.sıvıyağ
1 pk.k.tozu

Kreması için:

400 gr.krema
400 gr.çikolata

Arası için :
çakıl çikolata ve frambuazlı damla çikolata kullandım

kekini ıslatmak için:
1 su bar.süte 2 çorba kaşığı nesguik ekledim

Yapılışı:
Kek malzemelerini sırayla,şekerle yumurtaları krema gibi olana kadar çırptım.Sonra kalan malzemeleri ekleyip yağlanmış kalıba döküp 175 derece ısınmış fırında pişirdim
kremayı sos tenceresine döküp ocağa alalım kaynama noktasına gelmeden(kesinlikle kaynamasın) söndürelim ve çikolataları ekleyelim karıştıra,karıştıra çikolataları eritelim.hızlı,hızlı karıştırıp soğuyunca buzdolabına koyalım.
Pişen pandispanyaları kalıptan çıkaralım ve ikiye keselim. ıslatmak için hazırladığımız nesguikli sütü ilk kat keke heryerine gelecek şekilde kaşıkla yaylım.dolapta soğuyan ganajımızın (krema) yarısını keke sürelim üzerine ara malzemelerini yayalım(siz meyva,kuruyemiş v.s ekleyebilirsiniz) sonra ikinci kat kekimizi yerleştirip onu da sütlü karışımla ıslatalım.kremayı güzelce sıvıyalım.kedidili bisküvileri ikiye bölüp kenarlara yapıştıralım.üzerini neyle isterseniz süsleyebilirsiniz ben yine çakıltaşı çikolata v.s ile süsledim.Gerçekten çok lezzetli bir pasta oldu:)))Afiyetle yedik:)))

İncele !

Pembe Çitir Çikolata Toplari




Simirnamın doğum günün de herşey pembe olunca çikolatalarımızda pembe olsun istedim:)Yiyen herkes bayıldı:) görüntüsü de,lezzeti de muhteşem mutlaka deneyin derim:)



Malzemeler

300 gr taze kadayıf

200 gr frambuazlı kuvertur çikolata



Hazırlanışı 



Kadayıflar fırın tepsisine yayılır ve fırına verilir . 10 - 15 dakika fırında kadayıfların kuruması sağlanır .200 gr çikolata benmaride veya mikrodalgada eritilir ( ben mikrodalgada 1,5 dakika da erittim ) .Fırınlanan kadayıflar çikolatayla buluşturulup iyice karıştırılır . Yumurtalıkla şekillendirilir ve ters çevirilir .Daha sonra buzdolabında dinlendirilir . Servis tabağına alınır . Tarifi sevgili arkadaşım Sihirliparmaklarr'dan aldım çok teşekkürler:)))




İncele !

Sweetviali Kadayif Muhallebi Tarifi




Sağlıklı tatlılara devam SWEETVİA ile yaptığım kadayıf tatlısı SWEETVİA 0 kalori :) ve tamamen bitkisel gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz:)

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un yarısı beyaz yarısı tam buğday unu
15 pk.SWEETVİA
2 paket vanilya gourmet
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
250 gr.tel kadayıf
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
sütü,unu,,vanilyaları tencereye alıp çırpıcıyla karıştıra,karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ ve SWEETVİA ları eklenip mikserle 5-8 dakika göz göz olana kadar çırpılır.
bu arada fırın tepsisine kadayıflar ve ceviz yayılıp 180 derece ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirilir.soğuyunca elimizle ufalayıp muhallebi kaselerinin altına birer çorba kaşığı kadayıf ekliyeyip üzerine muhallebi tekrar kadayıf olarak paylaştıralım.Ama çok tatlı seviyorsanız kadayıflar sıcakken 2-3 pk. SWEETVİA  ekleyp karıştırın öyle paylaştırın.Umarım yapar beğenirsiniz.Sevgiyle...

İncele !