Sosyete Yemek Tarifleri
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
Taze bakla yemeğini eşim pek sever ama benim aram hiç iyi değil..
Ben iç baklayı seviyorum ,sadece tanelerinden bol soğanlı,domatesli yemeği pek güzel oluyor.))Yanındada cacık ve taze sarımsakla misss misss:)))
Ahh bir an önce şöyle iri iri tanelensinnnn:))
Uzatmadan hemen bakla yemeğinin tarifine geçiyorum.
Ayrıca cumanız mübarek olsun,hayırlı cumalar:)
Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz gerekiyor.
Taze Bakla Yemeği İçin Malzemeler:
- 500 Gr Taze bakla
- 1 Orta boy kuru soğan
- 1 Diş sarımsak
- 2 Tane küp şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 Su bardağı su ( arttırılabilir)
- Yarım dereotu
- Tuz
Hazırlanışı:
- Baklalar bol suda yıkanır ve uçları kopartılıp,iki veya üç parçaya bölünür ve bu arada kılçıkları varsa onlarda çıkartılır.
- Ayrı bi kapta su,limon suyu ve un karışltırılır ve baklalar hemen suya atılırki kararmasın.
- Soğanlar minik minik doğranır yağda sarartılır.
- Baklalar limonlu sudan çıkartılıp soğanların üzerine ilave edilir.
- Tuzu,şekeride serpilir,karıştırılır ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak baklalar sararana kadar pişirilir.
- Sararan baklaya 1su bardağı kadar sıcak suyu dökülür ve baklalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.(suyu yetersiz gelirse azar azar ilave edilebilir)
- Pişen baklanın üzerine kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır.
- Ilık veya soğuk (tercihe göre) olarak servis edilmeden önce üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder